Ford țintește să vândă în Europa doar mașini electrice, nu mai târziu de anul 2030

18.02.2021
Ford țintește să vândă în Europa doar mașini electrice, nu mai târziu de anul 2030
foto: Ford

Ford a anunțat o nouă strategie pentru piața europeană, vizând tranziția integrală la mașini electrice până în anul 2030. Pentru asta, compania americană plănuiește să investească 1 miliard de dolari în retehnologizarea unei fabrici din Köln, Germania, unde va produce vehicule electrice folosind platforma dezvoltată de Volkswagen. Primul vehicul comercial livrat de fabrica modernizată este așteptat până în 2023.

Anunțul oficial a fost făcut de Stuart Rowley, președintele Ford Europa, în cadrul unei conferințe de presă ținută online.

mașini electrice ford

Strategia presupune eliminarea treptată a vehiculelor pe benzină în favoarea celor cu propulsie electrică. Producătorul auto se așteaptă ca toate vehiculele comerciale fabricate de Ford în Europa să includă o formă de propulsie electrică până în 2024. Doi ani mai târziu, compania va fi transformat întreaga gamă de vehicule, oferind exclusiv mașini electrice sau hibride plug-in.

Vehiculele comerciale pe benzină vor fi în continuare oferite spre vânzare în Europa și după anul 2030, precizează oficialul Ford. Cu toate acestea, producătorul american afirmă că două treimi din vânzările realizate în Europa vor fi date de modele hibride. Altfel spus, motorizările pe benzină vor mai putea fi găsite doar în versiune hibridă, cu propulsor electric adăugat pentru eficientizarea consumului de combustibil.

Anunțul Ford vine după o promisiune similară făcută de General Motors, producătorul rival anunțând tranziționarea la mașini preponderent electrice, nu mai târziu de anul 2035. Diferența este că GM s-a retras deja de pe piața Europeană, în timp ce Ford deține încă o dotă de piață minoră, da aproximativ 5% din vânzările totale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult