FOTO: Cum arată duba de livrări electrică dezvoltată de Amazon împreună cu Rivian

09.10.2020
FOTO: Cum arată duba de livrări electrică dezvoltată de Amazon împreună cu Rivian

Amazon a prezentat prima sa dubă electrică, pe care a dezvoltat-o în parteneriat cu Rivian, un producător de mașini electrice. La fel ca UPS, Amazon dorește să își controleze producția flotei de dube și camioane, iar această soluție ar putea ajuta compania pe termen lung să scadă multe cheltuieli. În primul rând, nu va trebui să cumpere de la alți producători mașini, în timp ce faptul că noile modele sunt electrice asigură costuri mici de întreținere și costuri mici de operare. Mai mult, acestea vor fi și nepoluante.

Noua dubă electrică Amazon va fi folosită în toată lumea pentru livrări

Noua dubă de livrări de la Amazon beneficiază și de foarte multă tehnologie la bord, ceva ce nu vedem de obicei pe mașini utilitare. Mașina poate să conducă în mod asistat pe autostradă și beneficiază de camere la 360 de grade pentru a detecta pericole, semne de circulație sau marcaje. Șoferii au mai mult spațiu în cabină față de o dubă obișnuită, fiind mai ușor să se dea jos de la volan și să meargă în spate, unde se află pachetele de livrat, iar de jur împrejurul mașinii sunt amplasate semnalizatoare LED, pentru a putea fi mai ușor văzute din trafic manevrele pe care duba le face (frână, semnalizare, marșarier, etc.).

Nu putea să nu fie o mașină Amazon fără să beneficieze de control vocal prin intermediul Alexa, probabil pentru introducerea de adrese și pentru control vocal al funcțiilor infotainment.

Amazon a investit mulți bani în Rivian

Faptul că Amazon a dezvoltat această dubă electrică alături de Rivian nu este tocmai o surpriză, întrucât anul trecut, gigantul online a investit 700 de milioane de dolari în producătorul de mașini. De altfel, încă de anul trecut, Amazon a comandat 100.000 de dube electrice de la Rivian, iar acestea sunt primele care ies de pe linia de producție. În următorii doi ani, Amazon dorește să aibă în trafic la nivel global 10.000 de astfel de dube electrice și speră să ajungă la 100.000 până în 2030.

Rivian dezvoltă în paralel și alte mașini electrice, primul său model comercial urmând să fie un pick-up truck, dedicat cel mai probabil pieței din SUA, concurent pentru Cybertruck-ul de la Tesla. Următorul model care ar trebui să intre în producție în fabricile sale va fi un SUV, care va începe să fie livrat în vara anului viitor.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult