Hummer EV va fi prima mașină cu sistem infotainment bazat pe Unreal Engine

08.10.2020
Hummer EV va fi prima mașină cu sistem infotainment bazat pe Unreal Engine

Cu doar câteva săptămâni înaintea dezvăluirii oficiale a modelului Hummer EV, revenirea pe piață a celebrului brand de SUV-uri, Epic Games dezvăluie o parte din tehnologia pe care mașina o va avea la bord. Ce legătură are însă un studio de gaming cu o mașină electrică? Ei bine, Epic dezvoltă acum și o interfață pentru mașini, numită HMI Initiative, care va sta la baza sistemului de infotainment a noului Hummer, construită folosind Unreal Engine.

Hummer EV va rula pe motorul grafic Unreal de la Epic Games

Hummer EV va fi astfel prima mașină din lume care va avea un sistem la bord construit pe o platformă grafică 3D folosită în principal în gaming. Unreal Engine este un motor grafic folosit de sute de jocuri video de pe toate platformele posibile, de la PC-uri și console Sony, Microsoft sau Nintendo, până la smartphone-uri cu iOS și Android.

De altfel, motorul grafic Unreal Engine este folosit și în multe alte industrii. Cel mai recent, acesta a fost folosit pentru a crea mediile virtuale din serialul The Mandalorian, întregul serial fiind filmat în studio, cu fundaluri animate în timp real în Unreal, fără green screen. Efectul este unul mai convingător, adăugând „adâncime” cadrelor.

Avantajul utilizării Unreal Engine în cadrul HMI Initiative (Human-Machine Interface), este că uneltele pentru dezvoltarea sistemului de infotainment sunt foarte similare cu cele pentru construirea unui joc. Acestea sunt bazate pe interfețe vizuale deja existente, ceea ce duce la o dezvoltare mai rapidă. Mai mult, faptul că este un software care funcționează pe mai multe platforme asigură o testare rapidă a funcțiilor, fie că acestea sunt accesate pe un telefon, pe o tabletă sau pe un PC.

Hummer EV este programat pentru a fi prezentat oficial pe 20 octombrie, după ce a fost anunțat oficial în primăvară.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult