Hyundai a prezentat cea mai mică mașină electrică a sa: 45 Mini

05.11.2020
Hyundai a prezentat cea mai mică mașină electrică a sa: 45 Mini
foto: Hyundai

Hyundai investește mult în vehicule electrice în ultimii ani, pregătind nu mai puțin de 13 vehicule electrice sau hibride pentru următorii trei ani. Nu este clar dacă cea mai mică mașină electrică din portofoliul său este pusă la această socoteală, dar compania tocmai a prezentat o versiune miniaturizată a modelului Hyundai 45 EV, dedicată copiilor. Aceasta păstrează liniile de design ale variantei originale, însă este adaptată la utilizarea recreativă, nefiind realizată pentru șoselele publice.

Hyundai 45 Mini EV este o mașină electrică pentru copii

Noua mașină electrică de jucărie nu are încă un nume oficial, însă fiind atât de similar cu Hyundai 45, o să îi spunem „45 Mini”. Aceasta nu este prima dată când vedem mașini de jucărie pentru copii care folosesc design-ul unei mașini reale. Există deja modele Tesla și McLaren, cât și ale altor brand-uri celebre, așa că un Hyundai de jucărie nu este tocmai surprinzător.

Hyundai spune că aceasta este cea mai mică mașină electrică pe care a dezvoltat-o până acum. Mașina electrică este realizată din lemn și echipată cu faruri LED, cât și cu alte finisaje premium, precum un scaun care pare a fi din piele ecologică. Scaunul șoferului este poziționat central, asemeni mașinilor de performanță înaltă. Și că tot vorbim de performanță, Hyundai 45 mini beneficiază de două motoare electrice care pot oferi o viteză maximă de 7 km/h.

Nu este clar când va fi lansat acest concept de mașină electrică în reprezentanțele Hyundai. Având în vedere că nici măcar nu are un nume oficial, probabil că nu este încă gata de lansare. Totuși, modelul Hyundai 45 EV urmează să intre în producție în luna decembrie, deci anul viitor ar putea începe livrările. Probabil tot în acea perioadă ar fi o idee bună să fie disponibile în reprezentanțe și versiunile pentru cei mici, care ar putea fi oferite ca bonus sau ca opțiune extra la achiziție.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult