Încă un model Tesla primește, ca dotări standard, porturi USB-C și încărcare wireless pentru telefoane

19.06.2020
Încă un model Tesla primește, ca dotări standard, porturi USB-C și încărcare wireless pentru telefoane

Tesla Model 3 care se vinde în SUA va primi, ca dotări standard, porturi USB Type-C și încărcare wireless pentru smartphone-uri și alte dispozitive.

Primul vehicul Tesla care a primit caracteristicile, ca dotări standard, a fost Model Y, anul trecut. Model 3 care se vinde în China dispune deja de aceste caracteristici, transmite The Verge.

Mașina va include în continuare un port USB-A, pe partea pasagerului din față. O plăcuța de încărcare wireless aftermarket poate fi comandată și acum pentru vehiculele Model 3, de pe internet.

Noile dotări au fost introduse pe mașinile Model 3 produse după 4 iunie.

Model Y include, ca dotare standard, plăcuță de încărcare wireless

Cel mai popular automobil electric din lume are, în varianta de bază, prețul de 35.000 de dolari. Din când a intrat în producție, în iulie 2017, mașina a suferit puține modificări.

În SUA, vehiculul este construit în fabrica din Fremont, California. Aceasta a fost recent în centrul unui scandal. Elon Musk, șeful companiei, a decis să o redeschidă acum o lună deși restricțiile anunțate de autorități în timpul pandemiei COVID-19 nu erau ridicate. Antreprenorul a amenințat că mută fabrica într-un alt stat american.

Compania va dota în curând mașinile sale cu noi baterii, care pot fi folosite pentru a parcurge aproape 2 milioane de kilometri sau timp de 16 ani. Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL), din China, furnizor Tesla, a anunțat că este gata să înceapă producția acumulatorului.

O baterie mai eficientă are potențialul de a reduce prețurile automobilelor electrice până la un nivel comparabil cu cel al vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult