Un furnizor Tesla susține că a realizat o baterie care ține 16 ani și 2 milioane de km

09.06.2020
Un furnizor Tesla susține că a realizat o baterie care ține 16 ani și 2 milioane de km

Un furnizor al Tesla susține că a dezvoltat deja o baterie care poate fi folosită pentru a parcurge aproape 2 milioane de kilometri sau timp de 16 ani.

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL), din China, a anunțat că este gata să înceapă producția noii baterii, transmite Business Insider. Compania livrează acumulatori pentru nume mari din industria auto, precum Tesla, Daimler, Toyota, BMW sau Volkswagen.

Când a făcut anunțul, Zeng Yuqun, președintele companiei, nu a spus dacă a primit deja comenzi pentru noua baterie. Potrivit lui, noul model costă cu 10% mai mult decât unul actual. Reuters a transmis că cei de la CATL, care sunt liderii pieței globale, lucrează la noul proiect de baterie împreună cu Tesla.

O baterie cu durată lungă de viață ar putea determina mai mulți oameni să cumpere mașini electrice. Această componentă este una dintre cele mai scumpe dintr-un astfel de vehicul.

Bateriile „heavy duty” pot ieftini semnificativ mașinile electrice

Un acumulator mai eficient are potențialul de a reduce prețurile automobilelor electrice până la un nivel comparabil cu cel al vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

În acest moment, producătorii de baterii garantează că acestea funcționează opt ani sau echivalentul a 240.000 de km. Cele mai bune pot fi utilizate 320.000 de km.

În mai, grupul auto american General Motors (GM) a anunțat, de asemenea, că este aproape de a dezvolta bateria pentru automobile electrice care poate fi folosită pentru a parcurge 1 milion de mile (aprox. 1,6 milioane de km). Americanii colaborează, în acest proiect, cu sud-coreenii de la LG Chem. Acumulatorii vor folosi cu 70% mai puțin cobalt, un material scump, minat de oameni care lucrează în condiții foarte dificile de muncă.

Piața de baterii pentru vehicule electrice va ajunge la o valoare de 84 de miliarde de dolari în 2025, potrivit firmei de cercetare Valuates Reports.

Pe lângă CATL și LG Chem, alți jucători importanți de pe piață sunt Panasonic, Byd, SK Innovation și Samsung SDI.

Foto: Shuterstock

CITEȘTE ȘI:

Un stat european va obliga toate benzinăriile să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice

Decizie controversată: Uber a decis să distrugă zeci de mii de biciclete electrice

Revoluția mașinilor electrice, amânată de lipsa acumulatorilor Li-ion

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult