Închisoare cu suspendare, amendă și șomaj: Haosul creat de un „vânt” tras într-un automobil Uber

15.10.2020
Închisoare cu suspendare, amendă și șomaj: Haosul creat de un „vânt” tras într-un automobil Uber
Foto: Hepta

Un „vânt” tras de un client într-un automobil Uber, în orașul britanic Bristol, a dat naștere unui scandal care a ajuns în instanță.

James Mallett era beat când a lăsat să îi scape un „vânt” în mașina condusă de bulgarul Aleksander Boncev. Incidentul l-a deranjat pe șofer, care i-a cerut bărbatului de 35 de ani să părăsească automobilul, împreună cu cei trei amici ai lui, printre care și o femeie tânără.

Mallett a refuzat și l-a atacat pe Boncev. Acesta din urmă l-a lovit pe client, în autoapărare, atât de tare încât l-a doborât la pământ. Ulterior, tânăra care era cu Mallett l-a convins pe acesta să plece.

Citește și: Uber spune că toate cursele sale vor fi realizate cu mașini electrice până în 2030

Poliția l-a găsit pe bărbat la scurt timp după aceea, într-o stare avansată de ebrietate și cu buza spartă. Mallett ar fi fost agresiv inclusiv cu polițiștii, potrivit avocatului bulgarului.

Șoferul de Uber și-a pierdut jobul și mașina

Cazul a ajuns în instanță, iar Mallett a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, la plata unei compensații de 500 de lire sterline și la executarea a 120 de ore de muncă în folosul comunității.

De cealaltă parte, Boncev, care și-a rupt în confruntare un deget, a rămas fără locul de muncă, fără mașină – deoarece nu a mai putut plăti ratele – și a fost nevoit să se întoarcă în țara natală, Bulgaria. „Totul pentru că și-a făcut datoria în acea seară”, i-a spus judecătoarea lui Mallett.

Avocata acestuia i-a luat apărarea agresorului. Ea spus că bărbatul are o rudă cu probleme pe care o întreține și că are o firmă cu patru angajați care depind de el. Mai mult, Mallett ar fi, de fapt, un bărbat „politicos, săritor” și care „se comportă bine”.

Sursa: Bristol Post

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult