Închisoare cu suspendare, amendă și șomaj: Haosul creat de un „vânt” tras într-un automobil Uber

15.10.2020
Închisoare cu suspendare, amendă și șomaj: Haosul creat de un „vânt” tras într-un automobil Uber
Foto: Hepta

Un „vânt” tras de un client într-un automobil Uber, în orașul britanic Bristol, a dat naștere unui scandal care a ajuns în instanță.

James Mallett era beat când a lăsat să îi scape un „vânt” în mașina condusă de bulgarul Aleksander Boncev. Incidentul l-a deranjat pe șofer, care i-a cerut bărbatului de 35 de ani să părăsească automobilul, împreună cu cei trei amici ai lui, printre care și o femeie tânără.

Mallett a refuzat și l-a atacat pe Boncev. Acesta din urmă l-a lovit pe client, în autoapărare, atât de tare încât l-a doborât la pământ. Ulterior, tânăra care era cu Mallett l-a convins pe acesta să plece.

Citește și: Uber spune că toate cursele sale vor fi realizate cu mașini electrice până în 2030

Poliția l-a găsit pe bărbat la scurt timp după aceea, într-o stare avansată de ebrietate și cu buza spartă. Mallett ar fi fost agresiv inclusiv cu polițiștii, potrivit avocatului bulgarului.

Șoferul de Uber și-a pierdut jobul și mașina

Cazul a ajuns în instanță, iar Mallett a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, la plata unei compensații de 500 de lire sterline și la executarea a 120 de ore de muncă în folosul comunității.

De cealaltă parte, Boncev, care și-a rupt în confruntare un deget, a rămas fără locul de muncă, fără mașină – deoarece nu a mai putut plăti ratele – și a fost nevoit să se întoarcă în țara natală, Bulgaria. „Totul pentru că și-a făcut datoria în acea seară”, i-a spus judecătoarea lui Mallett.

Avocata acestuia i-a luat apărarea agresorului. Ea spus că bărbatul are o rudă cu probleme pe care o întreține și că are o firmă cu patru angajați care depind de el. Mai mult, Mallett ar fi, de fapt, un bărbat „politicos, săritor” și care „se comportă bine”.

Sursa: Bristol Post