Kia anunță AutoMode, un sistem de condus autonom similar cu Autopilot de la Tesla

05.03.2022
Kia anunță AutoMode, un sistem de condus autonom similar cu Autopilot de la Tesla

Tesla a dominat piața de mașini electrice în ultimii ani, iar acest lucru s-a datorat în principal faptului că a avut un avans de mulți ani în fața concurenței. Acest avans i-a permis companiei lui Elon Musk să dezvolte tehnologii avansate, însă concurența începe să ajungă Tesla din urmă la multe capitole. Dacă până acum doar Tesla se lăuda cu un sistem de condus autonom prin intermediul Autopilot și Full Self-Driving, Kia promite acum o soluție concurentă: AutoMode.

AutoMode va permite condusul autonom al mașinilor Kia pe autostradă

Kia a prezentat în cadrul unui eveniment dedicat investitorilor că dezvoltă acest sistem de condus autonom numit AutoMode, pe care îl prezintă în premieră pe EV9 SUV, mașina concept prezentată anul trecut la LA Auto Show. EV9 va beneficia de actualizări OTA de software, asemeni mașinilor Tesla și va permite inclusiv activarea sau dezactivarea de funcții prin internet, sau accesul la anumite capabilități pe bază de abonament.

AutoMode va beneficia de funcții de condus asistat precum „Highway Driving Pilot”, similar cu ce oferă Tesla pe Autopilot, sistem care ține mașina pe bandă pe autostradă, păstrează viteza și distanța față de mașina din față. Conform Kia, mașina poate conduce pe autostradă fără intervenția șoferului, iar aceasta va fi îmbunătățită în timp prin actualizări de software.

kia ev9

Chiar dacă EV9 va fi prima mașină Kia care va beneficia de aceste tehnologii, compania se pregătește de extinderea acestora rapid și pe alte modele. De altfel, compania are în plan să lanseze 14 modele de mașini complet electrice până în 2027 și să atingă vânzări de 1,2 milioane de unități electrice pe an până în 2030. Totuși, spre diferență de alți producători, care promit că vor renunța complet la motoarele pe combustie internă până în 2030 (precum Mercedes-Benz), Kia speră să vândă în 2030 4 milioane de mașini anual, dintre care puțin mai mult de un sfert să fie electrice.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult