Mașinile Ford te pot avertiza prin smartphone atunci când detectează o tentativă de a fi furate

11.06.2021
Mașinile Ford te pot avertiza prin smartphone atunci când detectează o tentativă de a fi furate

Ford introduce un nou sistem de siguranță inteligent pentru mașinile sale, care se conectează la aplicația de mobil a companiei. Astfel, șoferii vor putea activa SecuriAlert pentru a primi în timp real notificări pe telefon în cazul în care mașina se află în pericol. Acest sistem înlocuiește Guard Mode, folosit anterior, și oferă notificări rapide pentru tot felul de situații, în special dacă cineva încearcă să acceseze interiorul sau chiar să plece cu mașina.

Ford integrează pe mașinile sale noi sistemul de protecție SecuriAlert

SecuriAlert poate fi activat din aplicația de mobil Ford atunci când te depărtezi de mașină. Astfel, orice fel de acțiune va fi apoi raportată prin notificări pe smartphone. De exemplu, dacă cineva încearcă mânerul ușii, sau chiar dacă mașina este deschisă cu o cheie, proprietarul va și în orice moment ce se întâmplă. Acest lucru este posibil datorită faptului că mașinile echipate cu SecuriAlert integrează și un modem și antene de rețea, prin care sunt conectate la internet.

Ford spune că acest sistem este de preferat față de o alarmă clasică, întrucât acesta te notifică și atunci când mașina este parcată undeva unde alarma nu poate fi auzită. De asemenea, majoritatea persoanelor s-au obișnuit deja cu alarmele și tind să le ignore. În general, alarmele sunt utile pentru a speria posibilii hoți de roți sau alte componente, dar nu împiedică furtul efectiv al mașinii. Având informații în timp real despre starea mașinii, poți acționa rapid în cazul în care cineva încearcă să plece cu mașina cu o cheie clonată, de exemplu.

Pentru a nu fi notificat și atunci când proprietarul folosește mașina, este însă nevoie de dezactivarea sistemului manual din aplicația de mobil. Clipul de prezentare de mai sus explică destul de simplu modul în care SecuriAlert funcționează.

Astfel de funcții devin din ce în ce mai comune pe mașini, inclusiv companii precum Tesla integrând așa-numitul „Guard Mode”, care folosește senzorii de mișcare și camerele de la bord pentru a filma diverse incidente care ar putea avea loc în parcare în lipsa proprietarului.

sursa: site-ul oficial Ford

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult