Mașinile Tesla vor primi funcția „bird-eye view” doar dacă au opțiunea de Autopilot

05.10.2020
Mașinile Tesla vor primi funcția „bird-eye view” doar dacă au opțiunea de Autopilot

Odată cu instalarea camerelor video pe mașini, producătorii au început să ofere tot felul de funcții speciale folosindu-le. Pe lângă posibilitatea de a vedea în spatele mașinii la parcare, camerele foto pot fi folosite inclusiv pentru parcarea laterală, pentru o perspectivă la 360 de grade în jurul mașinii. În timp ce multe mașini din game medii și înalte de preț oferă această capabilitate, mașinile Tesla, care includ mai multe camere și se bazează pe acestea inclusiv pentru funcția Autopilot, nu o au. Elon Musk spune că o funcție similară va veni în curând pe mașinile companiei sale, dar contra cost.

Tesla nu va oferi acces la bird-eye view fără funcțiile Autopilot

Conform unei discuții de pe Twitter pe care Elon Musk a avut-o cu un client Tesla, mașinile companiei vor primi o funcție de genul „bird-eye”, adică o perspectivă la 360 de grade în care mașina este văzută de sus, în următoarele câteva luni. Din păcate însă, nu toți clienții de Tesla vor avea acces la această funcție, chiar dacă au instalate toate camerele video necesare pentru crearea acestei perspective pe ecranul mașinii.

Tesla obișnuiește să blocheze accesul la anumite componente hardware în spatele unor actualizări software plătite, iar această capabilitate va fi în curând inclusă în pachetul Full Self Driving pentru capabilitățile „Autopilot”. Deci, dacă vrei să poți vedea mașina de sus în timpul unor manevre mai complicate, va trebui să cumperi și restul de funcții avansate de condus asistat. De altfel, opțiunea Full Self Driving costă cât o mașină de buget destul de bine dotată: 8.000 de dolari/euro.

Chiar dacă Elon Musk nu a specificat în mod explicit când va oferi Tesla noua funcție pe Tesla (funcție care se regăsește deja pe un concurent din piață, Porsche Taycan), acesta a declarat recent că în următoarele câteva luni, funcțiile Autopilot vor fi complet rescrise pentru a putea primi actualizări mai rapide. Cel mai probabil, acest update va include și alte funcții speciale, precum perspectiva de sus folosind camerele mașinilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult