Mașinile Tesla pot acum traversa intersecții semaforizate în mod Autopilot

04.10.2020
Mașinile Tesla pot acum traversa intersecții semaforizate în mod Autopilot

Funcția Autopilot de pe mașinile Tesla are un trecut controversat în special din cauza numelui. Elon Musk sugerează că în viitor, mașinile companiei vor deveni complet autonome, iar numele Autopilot pare să demonstreze aspirațiile companiei, însă clienții companiei interpretează de multe ori greșit numele modului de condus asistat. Se pare însă că cel mai recent update al funcțiilor Autopilot aduc acum acest mod de funcționare mai aproape de scopul final, mașinile Tesla putând trece prin intersecții semaforizate fără ajutor din partea șoferului.

Modul de operare autonom al mașinilor Tesla cu Autopilot este cu un pas mai aproape

Tesla va lansa în curând posibilitatea de navigație în mod autonom a intersecțiilor semaforizate pe mașinile din portofoliul său. Clienții care au pachetul Full Self Driving pe oricare dintre cele patru modele lansate (Model S, X, 3 și Y) vor primi în curând actualizarea software care permite traversarea intersecțiilor cu semafoare, inclusiv dacă nu există o altă mașină în față.

Noua capabilitate se numește „Traffic Light and Stop Sign Control” și va respecta regulile de circulație în funcție de aceste semne. Mașina va opri la lumina roșie a semaforului și va continua drumul dacă lumina este deja verde. Ce nu va face, este să vireze și nu va porni automat când semaforul se face verde. Va fi nevoie de reconfirmare din partea șoferului pentru asta.

Desigur, faptul că mașina poate recunoaște semafoare sau semne de circulație nu înseamnă că poți lua mâna de pe volan sau că poți să te încrezi în capabilitățile sale pentru drumuri publice. Aceste capabilități vor veni mult mai târziu, peste câțiva ani și probabil doar pe anumite segmente de drum pe care Tesla le va aproba individual.

Elon Musk a declarat recent că sistemul Autopilot va fi fundamental „rescris” înainte de finalul anului 2020, pentru a putea permite în viitor actualizări mai rapide pentru implementarea de noi funcții.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult