Mercedes-Benz a anunțat până când va vinde mașini cu combustie internă

14.05.2021
Mercedes-Benz a anunțat până când va vinde mașini cu combustie internă
Ola Källenius (Foto: Profimedia Images)

Mercedes-Benz, un jucător important pe piața de automobile de lux, a anunțat că nu va mai dezvolta noi modele de motoare cu ardere internă. Ca multe alte companii, cea germană se va concentra pe modele de vehicule electrice.

Constructorul auto a transmis că va mai vinde mașini cu motoare cu combustie internă până când acestea „vor fi eliminate de piață”.

Potrivit CEO-ului Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, în viitor mașinile electrice vor fi norma. „Folosirea motoarelor pe combustibil va fi redusă treptat”, a declarat Ola Källenius.

Alt nume mare care a anunțat că nu mai dezvoltă noi motoare cu ardere internă este Audi. „Nu vom dezvolta un nou motor cu ardere internă, dar vom adapta motoarele actuale la noile instrucțiuni privind emisiile”, a declarat șeful Audi, Markus Duesmann, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Totodată, cea mai mare fabrică din lume care produce motoare diesel, aflată în Franța, a început să producă în număr mare motoare pentru vehicule electrice. Fabrica din Tremery aparține grupului Peugeot Citroen PSA.

Trecerea spre modele electrice va fi accelerată după ce acestea vor defeni la fel de ieftine ca cele tradiționale. După cum evoluează lucrurile, nu mai este mult până la acel moment.

Sursa: Insideevs

CITEȘTE ȘI:

Tesla Model 3 vs Mercedes-Benz C-Class. Iată cât de mult poluează fiecare mașină în timpul vieții

În sfârșit, un Mercedes accesibil. Marca germană a lansat o trotinetă electrică

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult