Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice

28.01.2021
Cea mai mare fabrică de motoare diesel din lume face trecerea spre motoare electrice
Foto: Shutterstock

Cea mai mare fabrică din lume care produce motoare diesel, aflată în Franța, a început să producă în număr mare motoare pentru vehicule electrice.

Fabrica din Tremery aparține grupului Peugeot Citroen PSA. Numărul de propulsoare electrice produse acolo se va dubla în acest an și va ajunge la 180.000 de unități. Până în 2025, vor fi asamblate, la Tremery, 900.000 de motoare electrice pe an.

La momentul respectiv, producția de motoare electrice o va depăși pe cea de unități cu ardere internă.

Deși efectele pozitive pentru mediu sunt extraordinare, tranziția va însemna renunțarea la mulți angajați. Motoarele diesel sunt complexe și pot include mii de componente. Prin comparație, cele electrice sunt simple.

Motor de automobil electric (Foto: Shutterstock)

Peugeot Citroen PSA a anunțat că nu va concedia oameni, ci nu îi va mai înlocui pe cei care pleacă, se retrag din activitate sau ies la pensie.

Zeci de țări au anunțat că vor interzice în anii următori vânzarea de automobile noi cu motoare cu ardere internă. Sunt și guverne care nu le mai permit instituțiilor publice să cumpere vehicule tradiționale.

Sursa: TNW

CITEȘTE ȘI:

Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu de angajare. Ai știi ce să răspunzi?

Nu-i chiar un Cybertruck, dar e accesibil. Cel mai ieftin pickup electric costă 4.000 de dolari și poate fi comandat pe internet

Tesla și rachetele nu mai sunt prioritățile. Afacerea pe care se concentrează acum antreprenorul Elon Musk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News