Încă o marcă auto germană de lux a anunțat că nu mai dezvoltă noi motoare diesel și pe benzină

19.03.2021
Încă o marcă auto germană de lux a anunțat că nu mai dezvoltă noi motoare diesel și pe benzină
Foto: Shutterstock

Compania germană Audi a anunțat că a renunțat la dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă. CEO-ul Markus Duesmann a justificat decizia inclusiv prin faptul că UE va introduce reguli mai stricte privind emisiile odată cu standardul Euro 7.

„Nu vom dezvolta un nou motor cu ardere internă, dar vom adapta motoarele actuale la noile instrucțiuni privind emisiile”, a declarat șeful Audi, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. El a explicat că standardele pentru Euro 7 sunt foarte ridicate, dar beneficiile aduse mediului înconjurător sunt mici.

Totuși, principalul motiv pentru care compania a luat decizia de a renunța la motoarele tradiționale este acela că lumea se îndreaptă rapid spre un viitor al transporturilor electrice.

Markus Duesmann, șeful Audi (Foto: Profimedia Images)

Audi se numără printre mărcile cunoscute care au făcut eforturi semnificative pentru a nu pierde startul în noua cursă, condusă în acest moment de Tesla.

Citește și: Șeful Audi explică de ce mașinile electrice ale viitorului vor avea baterii mai mici și autonomie mai redusă

Duesmann nu a spus exact când va vinde Audi ultima mașină cu motor tradițional. Potrivit lui, în zonele în care infrastructura electrică este puțin dezvoltată, compania va mai vinde mulți ani de acum încolo automobile cu motoare cu ardere internă.

O altă marcă de lux germană care a abandonat dezvoltarea de noi motoare tradiționale este Mercedes-Benz.

Cele două rivale își vor concentra eforturile pe automobile electrice. Audi vrea să lanseze 20 de modele în următorii cinci ani.

Sursa: Electrive

CITEȘTE ȘI:

Reacția Volkswagen după ce a „exclus” România din planurile sale privind mobilitatea electrică

Trecerea la vehicule electrice va reduce semnificativ costurile pentru companiile de transporturi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult