Mio prezintă MiVue seria 600 – camerele video auto cu ecran tactil şi înregistrare la rezoluţie înaltă

26.05.2015
Mio prezintă MiVue seria 600 - camerele video auto cu ecran tactil şi înregistrare la rezoluţie înaltă

Mio Technology, producător cunoscut mai ales prin oferta de dispozitive GPS, a lansat pentru piaţa din România seria de camere video auto MiVue 600, cu ecran touch de 2.7˝şi funcţie de înregistrare la rezoluţie 1080p (Mio 638 Touch), respectiv 1296p (Mio MiVue 658 WIFI şi 658 Touch).

Referită sub denumirea Extreme HD, rezoluţia 1296p (2304×1296 pixeli) promite obţinerea unui nivel superior de claritate pentru filmuleţele realizate în trafic. Seria MiVue cuprinde camere video auto capabile să înregistreze cu peste 30 de cadre pe secundă la rezoluţie Extreme HD sau Full HD. În funcţie de preferinţe, noile modele pot captura imagini la următoarele standarde de calitate: [email protected], [email protected], [email protected] şi [email protected]

Mio prezintă MiVue seria 600 - camerele video auto cu ecran tactil şi înregistrare la rezoluţie înaltă

Pentru rezultate bune şi sub condiţii de lumină slabă, Mio a ales pentru seria 600 obiective cu deschidere F1.8, respectiv sistem optic format din şase elemente de sticlă, cu filtru IR opţional şi câmp vizual la 150°.

În premieră pe piaţa camerelor video auto, modelul MiVue 658 WIFI permite stabilirea unei conexiuni wireless între dispozitiv şi smartphone, fişierele transferate prin conexiune wireless putând fi publicate rapid în reţelele de socializare sau încărcate în contul de stocare cloud. Camera video va crea automat fişiere video cu imagini surprinse cu 10 secunde înainte şi după detectarea unei eventuale coliziuni a autoturismului, acestea fiind trimise automat pentru stocare către smartphone. Toate acestea sunt intermediate de aplicaţia MiVue, disponibilă gratuit pentru telefoane cu sistem Android şi iOS.

Datele pot fi stocate pe carduri microSD cu o capacitate de până la 128 GB, în timp ce modelele MiVue 638 Touch şi 658 Touch integrează un slot adiţional pentru cadrul de memorie, ce permite înregistrarea concomitentă pe ambele medii de stocare, astfel încât imaginile să fie protejate suplimentar împotriva deteriorărilor accidentale.

Sistemul de avertizare sonoră şi vizuală emite alerte la apropierea de camerele de supraveghere a circulaţiei, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum şi distanţa rămasă până la respectivul punct de supraveghere. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a-şi actualiza baza de date, fără costuri suplimentare, pe toată durata de funcţionare a camerelor video Mio MiVue, cu o simplă conectare a dispozitivului la computer.

Pentru o înregistrare completă a călătoriei, camerele video auto încep să filmeze încă de la pornirea motorului autoturismului. Dispozitivele pot fi setate pe modul de înregistrare continuă, funcţie disponibilă la conectarea kit-ului opţional de alimentare constantă.

Prin activarea funcţiei Parking Mode, camera video asigură supravegherea continuă a locului unde este parcat autoturismul. La detectarea oricărei mişcări în raza senzorului, dispozitivul va începe înregistrarea.

Unele modele din seria Mio MiVue 600 au încorporat şi un receptor GPS care permite urmărirea traseelor şi înregistrează simultan secvenţele video, coordonatele geografice, direcţia, viteza autoturismului, data şi ora deplasării, pe care le sincronizează cu Google Maps.

Senzorul G integrat, cu 3 axe, înregistrează direcţiile de deplasare pe o diagramă cu unde. Aceasta va arăta punctul de provenienţă şi forţa impactului, chiar şi în cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular în relaţia cu asiguratorul. După conectarea dispozitivului la computer, veţi putea analiza direcţia de mers şi datele rezultate în urma unei eventuale coliziuni.

Modul foto permite realizarea de instantanee care includ coordonate GPS, pentru a evidenţia eventualele dovezi ale impactului.

La detectarea unor evenimentele critice, precum un accident de maşină, vor fi înregistrate automat într-un singur fişier video imagini surprinse cu 10 secunde înaintea detecţiei şocului. Secvenţa înregistrată va continua până la 50 de secunde după impact. De asemenea, materialul rezultat va fi protejat contra suprascrierii cardului microSD, totul pentru a avea un raport video clar asupra coliziunii, ce poate fi utilizat în stabilirea părţilor vinovate.

Noua gamă de camere video Mio MiVue 600 este disponibilă pe piaţa din România la preţuri care încep de la 429 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult