Motivul pentru care o companie a topit o Tesla de 58.000 de dolari. Obiectele rezultate costă 3.220 dolari bucata

09.12.2021
Motivul pentru care o companie a topit o Tesla de 58.000 de dolari. Obiectele rezultate costă 3.220 dolari bucata
Foto: Shutterstock

O companie din Rusia a topit o mașină electrică Tesla Model 3, în valoare de 58.000 de dolari, apoi a transformat metalul în busturi ale lui Elon Musk.

Firma respectivă este Caviar, renumită pentru smartphone-urile iPhone scumpe pe care le vinde.

Fiecare bust este vândut la prețul de 3.220 de dolari, iar stocul este limitat, fiind disponibile doar 27 de unități. Profitul este, după cum arată un calcul simplu, mare.

Caviar vinde și smartphone-uri Apple – iPhone 13 Pro și iPhone 13 Max – care includ piese Tesla, la prețuri care pornesc de la 5.600 de dolari telefonul. Sunt disponibile doar 99 de unități.

Telefoanele includ portretul lui Musk, gravat pe o bucată de aluminiu. Brandul Caviar este gravat pe o plăcuță din cupru extrasă din pachetul de baterii al automobilului Tesla topit.

Mașina distrusă pentru realizarea acestor piese de lux este un model Tesla Model 3 albastru, care în Rusia a costat echivalentul a 58.000 de dolari. Sculptura a fost creată de un artist 3D, dar nu prea seamănă cu miliardarul care conduce cel mai mare producător mondial de automobile electrice.

Dmitrey Stoliarov, directorul de marketing al Caviar, a declarat că firma nu a dorit să realizeze un bust fidel al lui Musk. „A creat o imagine a inventatorului în care toate realizările și invențiile lui sunt reflectate”, a explicat el opera artistului, al cărui nume nu a fost făcut public. „Nu am descărcat-o de pe internet”, a dat asigurări Stoliarov.

Caviar vinde și busturi ale altor vizionari, precum Steve Jobs sau Jack Ma, fondatorul Alibaba.

Sursa: Business Insider

Foto: Caviar

CITEȘTE ȘI:

Cântec despre Elon Musk: Cel mai mare gamer, dar un iubit jalnic

Pentru prima dată de când s-a lansat iPhone, Apple oprește producția

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult