NIO a deschis prima sa stație de înlocuire de baterii din Europa. Țara aleasă

27.01.2022
NIO a deschis prima sa stație de înlocuire de baterii din Europa. Țara aleasă

Producătorul chinez de automobile electrice NIO a deschis prima sa stație din Europa care permite schimbarea pachetelor de baterii, în Norvegia. Statul nordic a fost ales deoarece este țara cu cea mai mare rată de adopție pentru mașinile electrice.

NIO plănuiește să deschidă încă 19 astfel de centre pe bătrânul continent în 2022.

Stația de a doua generație, Power Swap Station 2.0, a fost deschisă în apropiere de orașul Drammen. Aceasta include 14 sloturi pentru pachete de baterii și este compatibilă cu modelul NIO ES8, dar și cu mașini viitoare pe care compania le va lansa. În acest moment sunt înmatriculate în Norvegia peste 200 de automobile ES8.

Schimbarea unui pachet de baterii este făcută de un sistem robotizat în mai puțin de 3 minute.

Tot în stațiile NIO, clienții pot încărca bateriile, fără a le schimba, la punctele fast charging (de 150 kW) disponibile.

În China, NIO are 700 de stații și vrea să ajungă în total la 4.000 (inclusiv 1.000 în afara statului asiatic) până în 2025.

Au găsit o modalitate de a vinde mașini mai ieftine

Datorită acestui sistem, NIO poate vinde mașini mai ieftine. Compania oferă automobile fără ca bateriile să fie deținute de clienți. Oferta, numită „bateria ca serviciu” (BaaS), le permite posesorilor de automobile electrice să plătească o taxă lunară pentru folosirea acumulatorilor.

În Norvegia, 92% din clienții de ES8 au optat pentru programul BaaS.

Unele companii, precum Tesla, refuză să folosească pachete detașabile de baterii. Potrivit lor, integrarea acestor componente în caroserie le permite să ofere automobile cu o autonomie mai mare și cu o greutate mai redusă.

Sursa: Insideevs

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult