Modalitatea inedită găsită de o companie pentru a vinde automobile electrice mai ieftine

20.08.2020
Modalitatea inedită găsită de o companie pentru a vinde automobile electrice mai ieftine
Foto: Profimedia Images

O componentă importantă care ridică prețul cerut de producătorii de automobile electrice este bateria. O companie chineză vrea să vândă mașinile fără ca bateriile să fie deținute de clienți.

Nio Inc a lansat un serviciu de leasing pentru baterii, transmite Reuters. Oferta, numită „bateria ca serviciu”, le permite posesorilor de automobile electrice să plătească o taxă lunară pentru folosirea acumulatorilor.

Citește și: Un furnizor Tesla susține că a realizat o baterie care ține 16 ani și 2 milioane de km

Cel mai ieftin model din portofoliul companiei costă, cu toate subvențiile oferite în China, fără acumulatori, echivalentul a 39.500 de dolari. Cu bateriile incluse, prețul este de aproape 50.000 de dolari. Nio oferă, în acest moment, trei SUV-uri.

China încurajează producătorii de automobile electrice să folosească același tip de baterii

Nio deține 143 de stații în care pot fi schimbate bateriile mașinilor pe care le oferă cu unele încărcate complet.

China încurajează producătorii de automobile electrice să adopte același tip de baterii și să le facă detașabile, pentru ca acestea să poată fi utilizate pe o gamă largă de modele și să fie înlocuite rapid în stații.

O abordare similară are și dezvoltatorul german al vehiculului modular eBussy. Compania vrea să ofere stații în care clienții duc bateriile consumate și le înlocuiesc rapid cu unele încărcate complet.

Bateriile pentru serviciul de leasing al Nio sunt oferite de Contemporary Amperex Technology Co Ltd, care este partener și pentru Tesla, Volkswagen sau General Motors.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult