Noul BMW Seria 5 nu te lasă să te plictisești. Iată cum ne-am jucat la bordul noului model – VIDEO

29.11.2023

Am avut recent ocazia de a conduce noul BMW Seria 5 care, dincolo de faptul că păstrează caracterul limuzinei germane executive, sobre, integrează câteva funcții interesante la bord.

Modelele noi de la producătorii premium precum BMW sau Mercedes-Benz se îndepărtează din ce în ce mai mult de butoane în favoarea ecranelor. Noul BMW Seria 5 nu face excepție cu ale sale două ecrane, unul de 12,3 inch și un altul de 14,9 inch.

Pe acesta din urmă rulează cea mai nouă versiune a sistemului de infotainment a producătorului german, iDrive 8.5. Pe lângă toate funcțiile implementate pe acest ecran de mari dimensiuni, precum climatizarea, navigația și alte asemenea, BMW a integrat AirConsole, un fel de consolă de gaming care îți permite să te joci direct în mașină câteva jocuri distractive. Sunt destul de simple, astfel că oricine le poate juca inclusiv copiii.

AirConsole Games poate fi găsit în meniul cu aplicații al mașinii. De acolo este nevoie doar să scanați codul QR pe care aplicația îl afișează pentru a conecta un telefon sau chiar două, în funcție de numărul de jucători. Odată conectat, telefonul se transformă într-un controller cu care poți controla conținutul afișat pe ecranul mașinii. Astfel, poți accesa o serie de jocuri, funcție pe care o consider interesantă mai ales dacă ai versiunea complet electrică a mașinii și vrei să iei o pauză atunci când aștepți ca mașina să se încarce.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult