O companie auto a rechemat un singur vehicul electric, pentru o problemă la baterie

23.11.2021
O companie auto a rechemat un singur vehicul electric, pentru o problemă la baterie
Foto: Ford

Suntem obișnuiți deja cu rechemări masive de mașini în service, din cauza unor probleme tehnice, dar un constructor auto a atras atenția după ce a rechemat un singur vehicul electric pentru o problemă la baterie.

Ford a rechemat un model PHEV Escape pentru o problemă la pachetul de baterii, care putea provoca un incendiu. Un terminal de bare colectoare (busbar) nu a fost bine sudat pe poziție, iar acest lucru cauza o pierdere de putere a motorului electric.

Americanii au aflat despre această problemă de la colegii lor din Europa, unde mașina se vinde sub numele de Ford Kuga. Un dealer german a depistat două vehicule afectate. Acestea afișau mesajul „Stop Safely Now” (trad.: „Opriți-vă în siguranță acum”).

Ford Escape PHEV folosește baterii Samsung, iar busbar-ul este produs de o companie numită Nex+.

Clientul care deține mașina rechemată va putea schimba pachetul de baterii abia după 6 decembrie, din cauza procedurilor birocratice.

Un automobil PHEV (plug-in hybrid) dispune de un motor electric și de unul cu ardere internă. Aceste mașini folosesc prima dată motoarele electrice, alimentate de baterii. Vehiculele trec pe motorul cu ardere internă când acumulatorii sunt consumați. Autonomia pe baterii diferă semnificativ în cazul acestor automobile.

Constructorii americani de vehicule electrice nu au avut un an prea bun.

Foarte multe modele Chevrolet Bolt au fost rechemate în service după ce cel puțin zece mașini electrice produse de General Motors au fost afectate de incendii. Una dintre acestea a luat foc la doar o lună după ce a primit un update software care trebuia să împiedice producerea unui incendiu.

Tot compania Ford deține recordul pentru cel mai mare recall făcut vreodată. În 1981, constructorul american a rechemat în service 21 de milioane de modele Ford, Lincoln și Mercury.

Sursa: Autoevolution

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult