O companie cere 1.200 de dolari / an pentru ca mașinile sale electrice să fie mai sprintene

25.11.2022
O companie cere 1.200 de dolari / an pentru ca mașinile sale electrice să fie mai sprintene
Foto: Profimedia Images

După ce BMW a început să le ceară bani clienților pentru a debloca sistemul de încălzire al scaunelor de pe anumite modele, acum o altă marcă germană a venit cu un anunț similar.

Mercedes-Benz va face ca unele mașini electrice din portofoliul său să ajungă de la 0 la 100 km/h cu o secundă mai repede în schimbul a 1.200 de dolari pe an, transmite BBC News.

Funcția „Acceleration Increase” va putea fi achiziționată pe modelele Mercedes-EQ EQE 350, EQS 450 și versiunile lor SUV.

Marca germană de lux a stârnit controverse și când a cerut bani pentru a debloca, pe modelul Mercedes-Benz EQS din 2021, Customization Package. Acesta costa la momentul respectiv 89 de euro și le permitea proprietarilor să joace Tetris, Sudoku, Shuffle Puck și Pairs pe display-ul automobilului. Pachetul mai includea personalizări pentru luminile și sunetul mașinii.

Citește și: O marcă auto germană taxează clienții cu 18 dolari/lună pentru scaune încălzite

Cu pachetul Acceleration Increase activat, modelul Mercedes-EQ EQE 350 ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde, față de 6 secunde fără el. Cea mai ieftină versiune a mașinii costă aproximativ 75.000 de dolari.

Mercedes-EQ EQE 350 și EQS 450, mașini electrice care pot fi făcute mai sprintene contra cost. 

Cum crește accelerația mașinilor Mercedes-EQ care au abonamentul Acceleration Increase activat:

Decizia companiei nu a fost bine primită de experți. Jack McKeown, președinte al Scottish Motoring Writers, a declarat că abordarea Mercedes este una greșită. „Mercedes îți cere să plătești pentru hardware care este deja instalat în mașină – și de pe urma căruia presupunem că a făcut deja profit atunci când tu ai cumpărat mașina”, a spus el.

McKeown speră că firmele auto vor renunța la această strategie în urma unei reacții negative a clienților.

Foto: Mercedes-EQ

Citește și: IEA: 2022, an mai bun pentru mediu, datorită mașinilor electrice și regenerabilelor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult