O mare companie auto nu mai produce, de luna trecută, mașini echipate doar cu motoare termice

05.04.2022
O mare companie auto nu mai produce, de luna trecută, mașini echipate doar cu motoare termice
Foto: Profimedia Images

O mare companie auto chineză, susținută de miliardarul american Warren Buffett, a anunțat că de luna trecută nu mai produce automobile echipate doar cu motoare termice.

BYD vinde acum doar mașini electrice și plug-in hybrid (PHEV). Pentru vehiculele convenționale vândute în ultimii ani, compania va produce în continuare piese de schimb.

Un vehicul din categoria PHEV dispune de un motor electric și de unul cu ardere internă. Aceste automobile folosesc prima dată motoarele electrice, alimentate de baterii. Vehiculele trec pe motoarele termice atunci când acumulatorii sunt consumați.

Gigantul chinez a redus treptat producția de automobile convenționale pe măsură ce a crescut rapid cererea pentru noile modele eco. În ultimele trei luni ale anului trecut, BYD a produs doar 4.635 de mașini propulsate doar de motoare termice, cu 90% mai puține decât în perioada similară din 2020. În aceeași perioadă, producția de „new energy vehicles” (NEV) a crescut de cinci ori, la 287.530 de unități.

Citește și: Rivala Tesla de la care gigantul Hertz cumpără 65.000 de mașini electrice

Anunțul mărcii auto vine după ce președintele chinez Xi Jinping a declarat recent că statul asiatic va atinge un vârf al emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2060 China va fi neutră din acest punct de vedere.

La nivel internațional, alte companii auto care au promis, la Climate Change Conference de anul trecut, să renunțe, până în 2024, la modelele de mașini echipate doar cu motoare termice sunt: Volvo, Ford, General Motors, Mercedes-Benz și Jaguar Land Rover.

BYD a fost fondată în 1995 ca un producător de baterii. Din 2003, compania produce și automobile. Astăzi, BYD este cel mai mare producător de mașini electrice din China.

Berkshire Hathaway, organizația lui Buffett, a cumpărat, încă din 2008, 225 milioane de acțiuni la compania chineză, echivalentul unei participații de 7,7%.

Sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult