O mașină autonomă Waymo a călcat un câine în timpul testelor

12.06.2023
O mașină autonomă Waymo a călcat un câine în timpul testelor

Un nou accident a avut loc în SUA, în care o mașină autonomă a fost implicată. De data aceasta este vorba despre un vehicul de la Waymo, divizia de transport autonom de la Google, care a călcat un câine în San Francisco. Din păcate, câinele nu a supraviețuit accidentului, iar la bordul mașinii se pare că era un șofer care a preluat controlul mașinii.

Acesta este primul accident cu victime în care este implicată o mașină Waymo

Conform raportului oficial, un câine de taile mică a sărit în fața mașinii Waymo:

„Pe 21 mai 2023, la ora 10:56 un vehicul autonom Waymo care operează în San Francisco, California, a fost implicat într-o coliziune cu un câine de mici dimensiuni pe Toland Street la Toland Place. Mașina Waymo călătorea spre sud vest pe Toalnd Street atunci când câinele a fugit în stradă în fața ei. Mașina Waymo a făcut contact cu câinele, care nu a supraviețuit. La momentul impactului, sistemul Waymo de nivel 4 era activat în mod autonom, iar un șofert de test era prezent la bord în scaunul șoferului. Mașina Waymo a susținut daune.”

Vehiculul implicat în accident era un Jaguar I-Pace modificat pentru a funcționa cu sistemul de condus în mod autonom de la Waymo. Accidentul a fost produs la o stradă distanță de depoul Waymo din San Francisco, unde compania ține cel puțin încă 50 de mașini autonome. Limita de viteză pe acel segment de drum era de 25 mile pe oră (40 km/h).

Waymo a oferit și declarații oficiale despre acest incident:

„Pe 21 mai, în San Francisco, un câine de talie mică a fugit în fața unuia dintre vehiculele noastre autonome, care avea un specialist prezent în scaunul șoferului, și, din păcate, a avut loc contact. Investigația este în desfășurare, dar din analiza inițială confirmăm că sistemul a identificat corect câinele care a fugit din spatele unui vehicul parcat, dar nu a fost posibilă evitarea contactului. Trimitem condoleanțele noastre sincere către stăpânul câinelui. Încrederea și siguranța comunităților în care activăm este cel mai important lucru pentru noi și continuăm să investigăm situația intern.”

Acesta este primul incident fatal care a implicat o mașină de la Waymo. Anterior, o persoană a murit în timpul testelor tehnologiilor de condus autonom de la Uber. Și în acea situație exista un supervizor în scaunul șoferului în mașină.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult