Posesorii BMW pot folosi acum telefonul cu Android în rol de cheie pentru pornirea maşinii

29.04.2023
Posesorii BMW pot folosi acum telefonul cu Android în rol de cheie pentru pornirea maşinii

Anunțat mai întâi pentru iOS, suportul Digital Car Key a fost adăugat pe dispozitivele cu Android 13 printr-o actualizare Google Play Services, permițând folosirea telefoanelor mobile în rolul de cheie pentru accesarea și pornirea autoturismelor BMW. Deocamdată, doar anumite combinații de telefoane/mașini BMW sunt suportate.

Google anunța în urmă cu doi ani înrolarea în Android SE Alliance, o inițiativă care promovează folosirea cheilor auto în format digital și păstrarea unei versiuni digitale a permisului de conducere, pe telefonul mobil. Ulterior Google s-a alăturat Apple susținând implementarea funcției Digital Car Key cu platforma Android.

Însă dincolo de acel anunț, Google nu a precizat când anume putem aștepta să vedem această funcționalitate pe dispozitive și cu ce parteneri. Aflam doar că și Apple negociază propriile colaborări pentru implementarea tehnologiei Car Key în premieră cu autoturismele BMW, însă doar la anumite modele de generație recentă.

Cu nume inspirat de actuala tehnologie CarPlay, Car Key nu mai este o exclusivitate iOS, Google anunțând implementarea formatului Digital Key Plus (anunțat de BMW încă de anul trecut pentru posesorii iPhone) și pentru modele selectate de telefoane cu Android. Este vorba de modele de top, precum Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold 4, Z Fold 3, Note 20 Ultra (în regiunile unde este disponibil și Samsung Wallet), Pixel 7 Pro și Pixel 6 Pro.

Cât despre lista cu vehicule suportate, aceasta include modele BMW produse începând cu luna noiembrie 2022, cu posibilitatea activării acestei funcții și pe modele mai vechi, pe calea actualizărilor de software.

Pentru utilizare vei avea  nevoie să instalezi pe telefon aplicația My BMW, deblocarea autoturismului funcționând prin tehnologia UWB (ultra-wide-band). Lăudată de BMW pentru riscul practic eliminat în ce privește deturnarea prin interceptarea semnalului, metoda ar trebui să fie chiar mai sigură decât folosirea cheii/cartelei de acces a mașinii. În plus, folosind telefonul cu Android sau iOS vei putea da acces și soției/amantei direct pe telefonul personal, respectiv, revoca accesul în orice moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult