Primul BMW Seria 3 integral electric, anunțat. Va fi disponibil pe o singură piață

31.03.2022
Primul BMW Seria 3 integral electric, anunțat. Va fi disponibil pe o singură piață

BMW Seria 3 este un automobil care are mulți fani, iar mulți oameni așteaptă lansarea unei versiuni integral electrice a vehiculului. Acest lucru s-a întâmplat, dar mașina este disponibilă pe o singură piață.

Primul BMW Seria 3 integral electric va debuta pe piața chineză în mai 2022. Modelul BMW i3 eDrive35L folosește același tren motopropulsor ca modelele BMW iX3, BMW i4 și BMW iX.

Sedanul cu patru uși este primul model al companiei livrat cu noul sistem de operare OS8, transmite Engadget. Acesta vine cu Digital Key, care transformă smartphone-urilor utilizatorilor în chei pentru mașină.

BMS Seria 3 electric va avea un motor cu putere de 281 CP, cuplu maxim de 400 Nm și va ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Pachetul de acumulatori poate fi încărcat de la 10 la 80% în 35 de minute. Autonomia maximă a mașinii este de 526 km.

Citește și: O rivală a Tesla din Europa a primit o comandă record de camioane electrice

Compania a personalizat suspensia noului model pentru a se potrivi cu condițiile de pe drumurile din China. Automobilul este construit la fabrica din Lydia, Shenyang.

BMW Seria 3 a fost cel mai popular automobil compact premium în 2021 pe piața chineză, potrivit producătorului german.

Ca și alte companii auto, BMW a anunțat că va accelera trecerea spre modele integral electrice. Ultimul Mini cu motor cu combustie internă va fi lansat în 2025, iar în 2030 BMW se așteaptă ca jumătate din mașinile vândute la nivel global să fie integral electrice.

Nu surprinde faptul că marca germană a ales China pentru lansarea acestui model. Este cea mai mare piață din lume pentru automobile electrice, iar interesul publicului pentru aceste vehicule este în creștere rapidă în statul asiatic. Există chiar și un sat de munte în care există 40 de automobile Tesla.

Sursa: BMW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult