Renault dezvăluie Scenic E-Tech, mașina după care ar putea fi inspirat viitorul Duster EV

04.09.2023
Renault dezvăluie Scenic E-Tech, mașina după care ar putea fi inspirat viitorul Duster EV

Completând oferta lansată cu actualul Megane E-Tech, Renault dezvăluie primul SUV cu propulsie electrică, Scenic E-Tech promițând până la 620 km autonomie cu o singură încărcare.

Lista completă de prețuri nu a fost comunicată, însă versiunea standard, cu 170 cp și 280 Nm cuplu va avea o autonomie declarată de peste 420 de km, plus suport pentru încărcare rapidă la putere de până la 130 kW.

Cert este că, dacă bugetul nu este o problemă, versiunea de top oferă propulsie de 220 cp și 300 Nm cuplu. Ambele folosesc acumulatori împărțiți pe module individuale, care permit înlocuire parțială sau reparare, fără a ajunge la costuri imposibil de suportat pentru consumatorii finali.

Performanțele declarate sunt accelerare 0-100 de 9,3 secunde și viteză maximă de 150 km/h pentru echiparea de 170 cp, în timp ce varianta mai puternică atinge 100 km/h în 8,4 secunde și o viteză maximă de 170 km//h.

Respectând trendurile dictate de alți producători, Renault oferă un tablou de bord de forma unui ecran orizontal cu diagonală 12.3 inch, pe care în afară de instrumente digitale vei putea vedea și interfața de navigare GPS. Suplimentar, pe consola centrală vei găsi un ecran de 12 inch cu orientare verticală, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Desigur, lista dotărilor continuă cu numeroase alte sisteme de asistență la condus, precum cruise control, Stop & Go și Lane Assist.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult