Reușită pentru un producător EV puțin cunoscut. A primit o comandă de 5.000 de mașini solare

21.04.2022
Reușită pentru un producător EV puțin cunoscut. A primit o comandă de 5.000 de mașini solare

Producătorul de automobile electrice (EV) Lightyear a primit o comandă de 5.000 de mașini de la liderul pieței de ride-sharing din Olanda.

MyWheels, serviciul companiei The Sharing Group, ar urma să primească automobilele în 2025. Acestea vor fi modele Lightyear Two, care nu au fost încă prezentate public. Compania a comandat și modele Lightyear One, care vor intra în flotă în 2023.

Startup-ul olandez este specializat în solar electric vehicles (SEV – vehicule electrice solare). Într-un test realizat anul trecut, Lightyear One a parcurs 710 km la o singură încărcare a bateriilor. Mașina a mers fără oprire timp de aproape nouă ore, la o viteză de 85 km/h.

EV
Lightyear One în timpul testului de anul trecut

Acesta este, potrivit producătorului, cea mai mare distanță parcursă de un vehicul electric cu pachet de baterii cu capacitate de 60 kWh. Prin comparație, Tesla Model 3 Long Range are o autonomie medie de 455 km, la un pachet de baterii cu capacitate de 70 kWh.

Citește și: Trei mașini electrice cu panouri solare care pot fi precomandate acum

Vehiculul dispune și de panouri solare, care adaugă 12 km la autonomie cu fiecare oră în care mașina este expusă la soare. Automobilul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde și are un portbagaj cu capacitate de 780 de litri.

Lightyear One va fi produs, începând cu această vară, în ediție limitată de 950 de unități. Primii clienți își vor primi automobilele spre sfârșitul anului. Apoi, compania va începe producția modelului Two, care va avea un preț recomandat de 34.000 de dolari.

MyWheels are în acest moment o flotă de 2.500 de mașini. Platforma dorește să opereze în viitor o flotă compusă doar din modele electrice, nepoluante. În acest moment, 50% din automobilele folosite de MyWheels sunt EV-uri. Acestea sunt modele: Ranault ZOE, Nissan Leaf, Mini Cooper Electric și Peugeot E-208.

Modele de automobile folosite în acest moment de platforma MyWheels

Sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult