Roţile omnidirecţionale, soluţie pentru cei care se descurcă mai greu cu parcatul în spaţii înguste

01.07.2016

Create iniţial pentru a uşura manevrarea utilajelor industriale, rotile omnidirecţionale ar putea fi şi o soluţie pentru parcarea mai uşoară a autoturismelor în spaţii înguste, fără a mai fi nevoie de manevre complicate.

Create de un inventator pe nume William Liddiard, roţile instalate pe un autoturism Toyota Echo permit deplasarea vehiculului în orice direcţie, chiar şi în lateral.

Pentru scopul propus, Liddiard a înlocuit anvelopa standard care se fixează pe janta auto cu un fel de colac din cauciuc plin, care este rotit înspre lateral cu ajutorul unor motoare electrice capabile să aplice în mod independent pentru fiecare roată un cuplu de peste 10 tone forţă, suficient pentru manevrarea precisă a vehiculului în orice direcţie.

Concepute pentru a funcţiona ca înlocuitor pentru roţile oricărui autoturism, noile „Liddiard Wheels” pot funcţiona pe drumurile publice în orice condiţii de vreme. Rămâne de văzut dacă se vor găsi producători auto care să preia acest concept în designul autoturismelor de serie, sau măcar să ofere această opţiune ca dotare opţională.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult