Scandal: Descoperirea neplăcută făcută la un model popular de mașină electrică produsă în China

20.12.2021
Scandal: Descoperirea neplăcută făcută la un model popular de mașină electrică produsă în China

O companie auto din China se află în mijlocul unui mare scandal după ce clienții care au cumpărat un model de mașină electrică au aflat că au fost mințiți.

Mulți posesori de Ora Good Cat, un model subcompact de ultimă generație, au descoperit că mașina folosește un procesor vechi de câțiva ani, nu modelul high-end, de două ori mai scump, anunțat de companie în reclame și alte materiale promoționale.

Mulți dintre clienții nemulțumiți au primit o ofertă de la Ora după incident, care include actualizări spoftware gratuite și reduceri la stațiile de încărcare. Însă sunt destui posesori de Good Cat care doresc să își primească banii înapoi sau să primească procesoarele promise.

Aceștia susțin că unele caracteristici ale mașinilor nu funcționează cum trebuie din cauza cipurilor vechi. Un client s-a plâns că nu a putut actualiza aplicația Gaode – echivalent chinez al Google Maps – și că asistentul vocal digital nu răspunde corespunzător la comenzi.

Ora Good Cat costă echivalentul a aproximativ 16.000 de dolari.

Clienții nemulțumiți ar putea deschide un proces colectiv împotriva producătorului de mașini electrice.

Procesorul instalat în mașinile Ora, companie deținută de Great Wall Motor, este un model quad-core Intel din 2016, modelul Atom A3940. În reclame, compania a susținut că sistemul multimedia al mașinii este susținut de un model octa-core de ultimă generație, cel mai probabil Snapdragon 8155.

Compania a recunosc că pe modelele livrate în urmă cu un an nu a fost instalat procesorul anunțat. Great Wall Motor și-a cerut scuze de la clienți pe 9 decembrie.

Incidentul ar putea afecta succesul Ora. Marca a vândut în acest an 114.100 de mașini electrice, mai multe cu 162% comparativ cu anul trecut.

Sursa: The Strait Times

Foto: Wikimedia

CITEȘTE ȘI:

Un proprietar de Tesla și-a aruncat în aer mașina cu dinamită. VIDEO

O companie chineză a lansat Punk Cat, o clonă electrică de Volkswagen Beetle

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult