Squad: O mașină electrică solară de 6.250 de euro ajunge în Europa în 2023

17.05.2022
Squad: O mașină electrică solară de 6.250 de euro ajunge în Europa în 2023

Clienții din Europa pot face precomenzi pentru o mașină electrică solară cu preț accesibil, numită Squad.

Vehiculul este produs de startup-ul Squad Mobility din Olanda, țara care mai găzduiește un producător de automobile solare, Lightyear.

Squad are două locuri și seamănă cu o mașinuță de golf. Modelul a fost gândit pentru orașe și costă, în varianta de bază, 6.250 de euro. Prețul mic aduce cu el și o serie de limitări. Automobilul nu va depăși o viteză maximă de 45 km/h. Partea bună este că Squad va putea fi folosită și de către cei care nu dețin un permis de conducere.

Un alt avantaj al Squad este că poate fi parcată perpendicular pe axa drumului, ca o motocicletă. Modelul a fost gândit ca un al doilea vehicul al familiei, pe lângă cel convențional, ideal pentru rezolvarea treburilor de prin cartier.

Squad oferă multiple opțiuni de încărcare a bateriilor

Autonomia maximă a vehiculului, cu bateriile încărcate complet, va fi de 100 de km. Panoul solar de pe acoperiș poate oferi o autonomie de 20 de km pe zi, atunci când este soare. Squad poate fi încărcată și la stațiile din oraș sau de acasă, ca orice alt automobil electric.

mașină electrică
Există spațiu de depozitare suficient pe bordul mașinii.

În interior găsim spațiu de depozitare pentru bagaje, suporturi pentru pahare, un port USB și un suport pentru telefon. Scaunul pentru pasager poate fi rabatat pentru a fi obținut mai mult spațiu pentru bagaje. Ușile pot fi înlăturate, dacă utilizatorii doresc acest lucru.

Mașina fost gândită și pentru firme de ride-sharing. Potrivit firmei Squad Mobility, vehiculele ar putea fi folosite ca scuterele electrice de la Lime, de exemplu, prin intermediul unei aplicații.

Mașinile electrice echipate cu panouri solare câștigă teren. În acest moment sunt disponibile, la precomandă, mai multe modele, printre care Aptera sau Sion.

Foto: Squad Mobility

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult