Tesla a avut dreptate. Fondatorul Nikola a cumpărat designul primului camion al companiei

28.09.2020
Tesla a avut dreptate. Fondatorul Nikola a cumpărat designul primului camion al companiei
Foto: Profimedia Images

Designul primului camion prezentat de startup-ul Nikola a fost cumpărat de către fondatorul companiei, Trevor Milton, de la un designer din Croația, potrivit Financial Times (FT).

Rivala Tesla a susținut acest lucru după ce compania Nikola Motor a dat-o în judecată pe motiv că a copiat acest design pentru propriul său camion, Semi.

Milton a susținut că a început lucrul la designul Nikola One în 2013, în „pivnița lui”. Ulterior, în 2015 a fost angajat designerul Steve Jennes, iar costul final de dezvoltare a fost de câteva milioane de dolari, potrivit plângerii depuse de Nikola Motor împotriva Tesla.

Designul Nikola One a costat câteva mii de dolari

De fapt, proiectul a fost cumpărat din Europa în 2015, de la Adriano Mudri din Croația, susțin două surse ale FT. Tranzacția a avut loc pe când Milton a vizitat producătorul de supercar-uri Rimac din statul european. Mudri lucra pentru constructorul auto.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu o mașină Tesla Model 3 după ce a parcurs 160.000 de km

Tesla l-a indicat pe Mudri ca fiind adevăratul autor al designului, dar nu a oferit detalii despre tranzacție. Potrivit FT, Milton a plătit câteva mii de dolari pentru proiectul de camion futurist, numit „Road Runner” de către autorul lui.

Nikola a recunoscut în cele din urmă că a licențiat designul lui Mudri, dar a transmis că acest lucru este ceva obișnuit. Potrivit companiei, croatul nu a făcut parte din echipa care a dezvoltat Niokola One, iar proiectul lui este diferit de cel final.

Trevor Milton și reprezentanții Rimac au refuzat să comenteze subiectul.

Fondatorul startup-ului a demisionat după acuzațiile de fraudă pe care i le-a adus companiei un short-seller.

Sursa: Ars Technica

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult