Șeful McLaren a spus motivul pentru care tehnologia EV nu este încă potrivită pentru supercar-uri

23.09.2020
Șeful McLaren a spus motivul pentru care tehnologia EV nu este încă potrivită pentru supercar-uri

Șeful McLaren a declarat că tehnologia EV nu este încă pregătită pentru vehiculele produse de compania pe care o conduce.

Mike Flewitt a spus că producătorul de supercar-uri va dezvolta mai întâi modele hibrid, iar apoi va trece la mașini integral electrice, transmite CNBC.

„Să mergi pe calea integral electrică este o mișcare extrem de scumpă”, a declarat el. Peste zece ani, însă, aceste mașini de nișă vor fi, de asemenea, electrice.

„Cred că vom trece la modele pur electrice, să zicem, în a doua parte a acestui deceniu”, a adăugat Flewitt, la lansarea noului McLaren 765LT.

Flewitt: Transmisia de pe modelele EV nu se compară cu cea din vehiculele tradiționale

CEO-ul McLaren a mai spus că, pentru un pasionat de supercar-uri, o transmisie pentru vehicule electrice nu poate oferi deocamdată aceeași experiență pe care o oferă una pentru motoare cu ardere internă.

De aceea, șeful companiei crede că soluția este „hibridizarea”. „Păstrăm un motor cu combustie internă în combinație cu un sistem electric pentru a oferi experiența de conducere despre care este vorba în aceste mașini”, a explicat Flewitt.

El a adăugat că înainte să treacă la vehicule pur electrice, McLaren trebuie să se asigure că există cerere din partea clienților și infrastructura pentru a susține tehnologia.

CITEȘTE ȘI:

Un mare producător european de camioane a lansat primele sale modele electrice

FOTO: Cum arată mașina pe care o conduce zi de zi șeful Tesla, Elon Musk

Toate gospodăriile dintr-un oraș european vor primi gratuit automobile electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult