Tesla a înregistrat o scădere de 18% a livrărilor de mașini electrice în ultimele trei luni

04.07.2022
Tesla a înregistrat o scădere de 18% a livrărilor de mașini electrice în ultimele trei luni

Tesla a înregistrat vânzări record în ultimii câțiva ani, compania reușind să își extindă operațiunile de producție în mai multe fabrici. Cea mai importantă pentru companie pare să fie acum cea din China, însă aceasta este și motivul pentru scăderile pe care Tesla le înregistrează în trimestrul al doilea, după ce fabrica a fost afectată de lockdown-urile din această primăvară. Pentru prima oară după mai multe trimestre de creștere, Tesla scade în prima parte din 2022.

Tesla s-a confruntat cu probleme în producția mașinilor electrice, în special în China

După un prim trimestru record în 2022, în care a livrat 310.048 de vehicule electrice, Tesla a înregistrat o scădere a livrărilor cu 18% în trimestrul al doilea. Numai 254.695 de mașini electrice au plecat către clienți în această perioadă, iar Elon Musk a avertizat anterior despre problemele pe care compania le are în ultimele câteva luni.

Scăderea se bazează în principal pe problemele care au existat în China, care au dus la limitarea producției, atât din cauza forței de muncă scăzute, dar și din cauza faptului că anumite componente erau blocate în porturi. La aceste probleme se adaugă deschiderea a două fabrici noi, cea din Berlin și cea din Austin, Texas, care încă nu au ajuns la capacitate maximă de producție. Acestea, conform lui Elon Musk, sunt „furnale de bani”, care „ard” miliarde în fiecare lună.

Totuși, față de aceeași perioadă din anul trecut, Tesla a înregistrat o creștere de 26,5% a livrărilor de mașini. Majoritatea mașinilor vândute în ultimele trei luni au fost Model 3 și Model Y (producție de 242.169 unități și livrări de 238.533 unități), în timp ce variantele de lux, Model S și X sunt minoritare (producție de 16.411 și livrări de 16.162 unități).

Tesla spune însă că luna iunie din 2022 a fost cea în care a asamblat cele mai multe mașini din istoria companiei, ceea ce sugerează că problemele de pe lanțul de aprovizionare s-au terminat, ceea ce ar trebui să ducă la un trimestru 3 record.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult