Tesla a lansat un update care blochează rularea de jocurile în mers pe ecranul mașinilor

24.12.2021
Tesla a lansat un update care blochează rularea de jocurile în mers pe ecranul mașinilor

În urma unei investigații din partea NHTSA, agenția care administrează drumurile publice din SUA, Tesla a dezactivat capabilitatea de a rula jocuri video pe ecranele mașinilor sale în timpul mersului. Chiar dacă respectiva funcție era disponibilă, teoretic, doar pentru pasageri, nu exista nicio piedică în calea șoferului să se declare drept pasager în meniul mașinii pentru a putea să se joace în timp ce conduce.

Mașinile Tesla își pierd capabilitatea de a rula jocuri în mers

Deși Tesla oferă posibilitatea de a rula jocuri pe ecran în mers încă din 2020, abia după update-ul din vara anului 2021, care a adăugat o selecție mai mare de jocuri, acest lucru a fost observat de către șoferi, iar recent a ajuns și în atenția autorităților. NHTSA a primit plângeri din partea șoferilor, unul dintre primii care au raportat această capabilitate fiind Vince Patton, un proprietar de Tesla Model 3, care s-a declarat îngrijorat, întrucât sunt șanse mari ca cineva să moară în timpul unui joc la volan.

De altfel, regulamentul NHTSA spune clar că mașinile nu trebuie să ofere funcții integrate care ar putea distrage atenția de la condusul în siguranță, iar posibilitatea de a rula jocuri video interactive pe ecran nu este permis.

Tesla a decis să nu aștepte rezultatul investigațiilor din partea autorităților și a lansat deja un update pentru mașinile sale care dezactivează rularea de jocuri în mers. Acestea pot fi accesate de pe consola principală doar atunci când mașina staționează, așa cum se întâmpla și în urmă cu un an.

De-a lungul timpului, mașinile Tesla au tot primit update-uri cu noi pachete de jocuri. Există o selecție destul de mare, de a jocuri arcade clasice de la Atari, precum Super Breakout, Tempest, Missile Command sau Millipede, la jocuri de cărți precum Solitaire, la jocuri video portate de pe console sau PC-uri, precum Cuphead sau Stardew Valley, integrate în Tesla Arcade.

Elon Musk a anunțat la lansarea noilor Model S și Model X că mașinile integrează hardware la fel de puternic precum un PlayStation 5 și folosesc aceeași arhitectură de la AMD, bazată pe procesor cu nuclee Zen și GPU RDNA2, care ar putea rula jocuri similare. Pe ecranul mașinilor se vede în imaginile de promovare Tesla coperta jocului Witcher 3, sugerând că există planul de a aduce un astfel de joc la bordul mașinilor sale.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult