Tesla adaugă, „jenant de târziu”, o caracteristică importantă de securitate

17.08.2020
Tesla adaugă, „jenant de târziu”, o caracteristică importantă de securitate
Foto: Hepta

Tesla a anunțat că introduce, în curând, autentificarea în doi pași pentru conturile utilizatorilor. Măsura suplimentară de securitate vine „jenant de târziu”, după cum a recunoscut șeful companiei, Elon Musk.

Anunțul vine după ce mai mulți oameni au reușit să exploateze vulnerabilități în software-ul vehiculelor Tesla.


Utilizatorii au cerut de mai mult timp modalități mai bune pentru a-și proteja conturile Tesla.

Citește și: Prima mașină electrică produsă în serie în Rusia costă mai puțin de 5.500 de euro

Autentificarea în doi pași aduce un nivel suplimentar de securitate. Pe lângă numele de utilizatori și parolă, utilizatorilor li se cere introducerea unor coduri, care pot fi primite prin SMS, e-mail sau într-o aplicație de autentificare dedicată. Potrivit studiilor, majoritatea celor care au activată caracteristica preferă să primească prin SMS codurile.

În SUA, doar 26% dintre companii oferă autentificarea în doi pași.

Inițial, Tesla își stabilise să intoducă această caracteristică anul trecut.

Tesla este numărul unu pe piața de vehicule electrice

Tesla a ocupat prima poziție în clasamentul celor mai populare mărci de vehicule integral electrice în prima jumătate a anului. Compania americană a avut o cotă de piață de 28% și a vândut aproape 179.050 de mașini în perioada ianuarie – iunie 2020.

Pe locurile doi și trei s-au situat Volkswagen Group și Renault-Nissan Alliance, cu 124.018, respectiv 84.501 de unități livrate.

Sursa: Electrek, Cleantechnica

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult