Tesla, depășită? O mare companie promite un automobil electric cu autonomie de 1.200 de km

09.10.2020
Tesla, depășită? O mare companie promite un automobil electric cu autonomie de 1.200 de km

O companie auto europeană a prezentat câteva imagini cu un automobil electric despre care susține că va avea o autonomie de 1.200 km la o încărcare completă a bateriilor, mult peste cea oferită de Tesla.

Mercedes-Benz a oferit doar câteva detalii despre programul în cadrul căruia va fi dezvoltat cel mai eficient vehicul electric din lume. Proiectul este reprezentat prin conceptul Mercedes-Benz Vision EQXX, pentru care compania a publicat câteva imagini.

Autonomie de două ori mai mare decât cea a Tesla Model S?

Compania a transmis că vehiculul va fi capabil să călătorească de la Beijing la Shanghai, pe o distanță de 1.200 de km, cu o singură încărcare a bateriilor. În acest moment, automobilul electric, produs în serie, cu cea mai mare autonomie, de aproximativ 600 km, este Tesla Model S.

Constructorul german a anunțat că autonomia foarte mare va fi atinsă nu prin pachete de baterii mai mari și mai grele, ci prin îmbunătățiri care țin de eficiență. La proiect participă și echipa de F1 a Mercedes-Benz.

Compania nu a anunțat data la care va prezenta complet prototipul Vision EQXX.

Între timp, marca germană a mai lansat un vehicul electric, dar pe două roți. Merceses-Benz a dezvoltat, în parteneriat cu firma elvețiană Micro Mobility Systems AG, o trotineta electrică pliabilă numită eScooter.

Sursa: Electrek

Foto: Mercedes-Benz

Urmărește Go4IT.ro pe Google News