Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție

08.09.2020
Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție
Foto: Profimedia Images

Bill Gates este un susținător al automobilelor electrice, dar nu și al camioanelor de marfă de cursă lungă care folosesc această sursă de energie. El crede că „TIR-urile” pe baterii nu sunt „o soluție practică”, nici dacă prețurile lor scad semnificativ.

Gates spune că bateriile sunt mari și grele. Cu cât vrei să parcurgi distanțe mai mari și să cari mai multă marfă, cu atât ai nevoie de mai multe baterii, iar greutatea vehiculului crește. „Electricitatea funcționează când trebuie să acoperi distanțe scurte, dar avem nevoie de o soluție diferită pentru vehiculele mari, care parcurg distanțe lungi”, a scris el.

Miliardarul crede că, pentru aceste vehicule, trebuie dezvoltați combustibili alternativi, precum cei bio sau electrocombustibilii.

Bill Gates susține vehiculele comerciale electrice care parcurg distanțe mici sau medii

Electrocombustibilii sunt combustibili eco produși cu ajutorul electricității. În proces sunt combinate molecule de hidrogen din apă cu carbon din dioxidul de carbon, iar rezultatul este un combustibil lichid care poate fi folosit în motoarele tradiționale cu ardere internă.

Bill Gates crede, în schimb, că vehiculele comerciale care parcurg distanțe scurte și medii sau camioanele de gunoi electrice sunt eficiente.

Cofondatorul Microsoft este un posesor de automobil electric. Gates a cumpărat un Porsche Taycan Turbo, mașină pe care o conduce și Simona Halep, de care s-a declarat încântat.

Alegerea miliardarului l-a deranjat pe șeful Tesla, Elon Musk.

Sursa: GatesNotes

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult