Tesla ieftinește mașinile dar renunță la încărcarea gratuită în rețeaua Supercharger

28.05.2020
Tesla ieftinește mașinile dar renunță la încărcarea gratuită în rețeaua Supercharger

Tesla a ieftinit de curând mașinile Model S și Model X din oferta sa din SUA, însă fanii nu ar trebui să se bucure încă. Odată cu ieftinirea acestor modele de mașini premium, compania a anunțat și o veste mai puțin bună. Cei care cumpără de acum înainte mașini electrice Tesla vor trebui să plătească pentru acces la stațiile de încărcare Supercharger, care erau până acum gratuite. De altfel, acestea sunt și cele mai rapide stații de încărcare pentru aceste modele de mașini.

Cine nu mai are acces gratuit la rețeaua Tesla Supercharger

Succesul Tesla este datorat în principal rețelei de încărcătoare „Supercharger” prezentă în toată America și în multe țări din Europa. Faptul că mașinile Model S și Model X vândute de acum înainte nu mai au acces gratuit la aceste încărcătoare ar putea fi un dezavantaj pentru companie pe termen lung. Cei care cumpărau o Tesla în trecut aveau și „combustibilul” asigurat pe toată perioada de utilizare a mașinii.

Totuși, aceasta nu este prima dată când Tesla renunță la anumite gratuități. În 2017, clienții Tesla au mai primit o limitare, care le oferea un anumit număr de „credite” pentru încărcări gratuite la rețeaua Supercharger. Până în acel moment, toate încărcările erau gratuite, indiferent de frecvența lor. Din 2017 înainte, aceste credite acopereau distanța medie anuală pe care un utilizator de Telsa o face.

De altfel, cei care au cumpărat în ultimii ani mașinile Model 3 nu au mai beneficiat de acest tip de gratuitate. Ba chiar anul trecut Tesla a renunțat și la internetul 4G gratuit de la bordul mașinilor Model 3. Cei care vor internet în aceste mașini trebuie fie să plătească, fie să folosească telefoanele mobile ca hotspot. De altfel, doar actualizările de sistem importante sunt livrate pe mașinile fără abonament la internet. Celelalte modele necesită o conexiune Wi-Fi.

Cu cât reduce Tesla prețurile mașinilor sale electrice

Reducerea de preț pentru mașinile Model S și Model X este de 5.000 de dolari din prețul de pornire. Astfel, Model S Long Range Plus, modelul de bază, este acum listat la 74.990 dolari. Model X pornește acum de la 79.990 dolari. Chiar și Model 3 a fost ieftinit cu 2.000 dolari odată cu aceste modele, însă noul Model Y, cel mai recent model nu primește o reducere.

Tesla taxează la stațiile Supercharger fie pe minut fie pe kW în funcție de stat, în SUA. La 0,28 dolari per kW sau 0,26 dolari per minut, cei 5.000 de dolari pe care îi păstrezi ar putea acoperi multe încărcări. De altfel, cei care încarcă sub 60 kW la o singură încărcare plătesc doar 0,13 dolari pe minut. O taxă redusă se aplică și la stațiile care încarcă două mașini simultan.

(via Elektrek)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult