Tesla: tur neconvențional al fabricii de la Berlin, filmat cu o Dronă FPV printre mașinăriile de asamblare. VIDEO

04.04.2022

Tesla a publicat pe canalul său de YouTube primul clip filmat în interiorul Gigafactory de la Berlin. Acesta este filmat cu o dronă FPV de dimensiuni mici, care poate să pătrundă chiar și în interiorul roboților folosiți pentru asamblarea anumitor componente, dar și pe liniile de asamblare unde tehnicienii companiei lucrează manual pentru finisarea mașinilor. Clipul are puțin peste două minute și este impresionant de urmărit.

Filmarea din dronă este impresionantă, această putând ajunge în cele mai neașteptate locuri din cadrul fabricii Tesla

Fabrica Tesla de la Berlin abia a fost deschisă în urmă cu doar câteva zile, iar primele mașini asamblate acolo au fost deja livrate către clienți, Elon Musk fiind prezent la ceremonia de inaugurare pentru a înmâna personal cheile mașinilor. Aceasta este prima fabrică din Europa a companiei Tesla și a fost deschisă după multiple amânări și proteste.

Filmarea din dronă pornește în afara fabricii, unde pot fi văzute multiple mașini Tesla, probabil ale fabricii, care merg pe străzile alăturate, dar la scurt timp, ajunge și în interior, unde pătrunde prin depozit. Cele mai impresionante imagini sunt cele în care drona trece prin presele care sunt folosite la ștanțarea caroseriei, unde cea mai mică eroare de pilotaj ar fi putut distruge drona instant.

Acesta este un soi de tur virtual neconvențional, filmat într-un mod destul de recent descoperit. Dronele FPV au apărut pe piață în urmă cu mai puțin de 10 ani și sunt în continuare o nișă a domeniului dronelor. Acestea sunt de dimensiuni mici, de multe ori construite folosind piese și kit-uri DIY. Există și modele deja asamblate care se vând pentru cei care doresc să intre în domeniu fără cunoștințe de electronică, lipituri pe plăci de bază sau conectare de cabluri, dar și drone FPV mai mari, precum modelul FPV de la DJI, care poate atinge o viteză de 130 km/h.

Aceste drone sunt în general mai greu de pilotat decât modelele „tradiționale”, întrucât nu vin cu sisteme de siguranță sau senzori de proximitate. Pilotul este în control deplin al dispozitivului, inclusiv al altitudinii, care nu este menținut automat de software. Acest lucru este și cel care permite manevrarea atât de precisă prin locuri foarte mici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult