Toate veniturile unui producător de vehicule electrice, obținute după ce i-a instalat panouri solare președintelui

06.08.2020
Toate veniturile unui producător de vehicule electrice, obținute după ce i-a instalat panouri solare președintelui
Nikola Badger

Toate veniturile înregistrate de un constructor de vehicule electrice și cu motoare pe hidrogen în cel de-al doilea trimestru al acestui an au fost obținute după ce compania a instalat panouri solare pe casa președintelui executiv.

Nikola, o companie publică, a raportat, la Securities and Exchange Commission (SEC), vânzări de 36.000 de dolari în perioada aprilie – iunie 2020. Compania, care vrea să producă în serie camioane și camionete electrice, a instalat panourile pe casa președintelui executiv, Trevor Milton, transmite CNBC.

Anunțul este surprinzător. Când acțiunile sale au fost listate pe bursă, în iunie, Nikola a anunțat că nu va genera venituri până în 2021. Un titlul al companiei a atins o valoare maximă de 93,99 dolari pe 9 iunie, dar de atunci acțiunile au scăzut și se tranzacționează acum la valoarea de aproximativ 35 de dolari titlul.

Compania nu a început producția de serie de vehicule electrice sau cu hidrogen

La un moment dat, valoarea de piață a Nikola a depășit-o pe cea a Ford, deși compania nu a vândut încă un vehicul către un client. Producătorul auto valorează acum 12,64 miliarde de dolari.

Citește și: Între mașinile electrice Tesla produse În China și cele din SUA există o diferență semnificativă

Sunt, însă, analiști care recomandă cumpărarea de acțiuni Nikola Corporation. Banca JP Morgan scria, recent, într-o notă către investitori, că recomandă „acumularea de acțiuni la Nikola”.

Compania a anunțat, printre altele, camionul electric Nikola Tre, o versiune de Iveco S-Way. Vehiculul va avea între 500 și 1.000 de CP și o autonomie de 500 – 1.200 de km. Producția ar putea începe cel mai devreme în 2022.

Nikola Tre

Compania din Arizona, numită după inventatorul Nikola Tesla, a fost fondată în 2014 de către Trevor Milton.

Foto: Nikola

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult