Toate gospodăriile dintr-un oraș european vor primi gratuit automobile electrice

27.07.2020
Toate gospodăriile dintr-un oraș european vor primi gratuit automobile electrice
Foto: Profimedia Images

Toate gospodăriile din orașul francez Appy vor primi gratuit automobile electrice, într-un program test.

Proiectul îi aparține companiei Renault. Fiecare gospodărie va primi un vehicul Zoe și o stație de încărcare pentru acasă.

Appy nu este o localitate mare. Renault va livra 25 de mașini Zoe, care vor fi folosite de localnici în următorii trei ani.

Localitatea este una izolată, dar automobilele au o autonomie de 390 de kilometri, care ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi necesitățile cetățenilor. În oraș va fi montată și o stație de încărcare rapidă publică.

Compania vrea să afle ce se întâmplă într-o localitate în care aomenii folosesc exclusiv automobile electrice. „Dacă locuitorii unuia dintre cele mai izolate orașe din țară se pot adapta la modul de viață electric, acest lucru va dovedi că toată lumea poate”, a transmis compania auto franceză.

Zoe, un succes Renault pe piața de automobile electrice

Renault Zoe este cel mai popular model de automobil electric din Europa, potrivit Bloomberg. În prima jumătate a anului 2020, Renault a vândut 38.000 de unități, depășind modele concurente precum Tesla Model 3, Nissan Leaf sau Volkswagen e-Golf.

Vânzările de automobile electrice au fost susținute și de stimultentele oferite peste tot în Europa pentru cei care aleg astfel de modele. În Germania, clienții de vehicule electrice pot primi până la 9.000 de euro de la guvernul federal.

De altfel, cea mai mare economie din Europa le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice. Premierul Angela Merkel a anunțat anul trecut că obiectivul este instalarea a un milion de stații de încărcare în Germania până în 2030.

Via Insideevs.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult