Top 10: Automobilele electrice cu cele mai mari vânzări, pe piața europeană, în 2021

04.08.2021
Top 10: Automobilele electrice cu cele mai mari vânzări, pe piața europeană, în 2021

Tot mai mulți oameni sunt interesați de automobilele electrice, iar vânzările înregistrate în Uniunea Europeană în prima jumătate a anului confirmă acest lucru. Majoritatea modelelor EV cunoscute au înregistrat creșteri substanțiale ale livrărilor.

Un model de la Tesla a redevenit liderul pieței în perioada ianuarie – iunie, după ce a consemnat o creștere a vânzărilor de 108%. În perioada analizată, compania americană a vândut 66.010 unități Tesla Model 3 în UE, potrivit Car Industry Analysis. De altfel, Model 3 este cel mai popular vehicul electric din lume.

Pe locul doi s-a situat Renault Zoe, cu 30.382 de unități vândute. Acesta este singurul model care a înregistrat un declin al livrărilor, de minus 17%. Scăderea a fost provocată, cel mai probabil, de apariția pe piață a Volkswagen ID.3, ocupantul locului trei. Compania germană a vândut, în prima jumătate a anului, 30.329 unități. Cele două mașini au prețuri similare.

Cel mai bine clasat SUV în top 10 este, pe locul patru, Volkswagen ID.4, cu 23.973 de unități vândute în 2021. Marca germană mai are un model în top 10, micul Volkswagen Up, pe poziția a noua, cu 17.985 de unitți vândute.

De altfel, constructorul auto din Wolfsburg este singurul care are mai mult de un model în clasamentul celor mai populare automobile electrice în UE.

CITEȘTE ȘI:

Un oraș european instalează încărcătoare „invizibile” pentru mașini electrice

Carte: Elon Musk a vrut să fie șeful Apple, dar Tim Cook i-a răspuns cu o înjurătură

70% din stațiile de încărcare pentru mașini electrice din UE se găsesc în trei țări

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video