Carte: Elon Musk a vrut să fie șeful Apple, dar Tim Cook i-a răspuns cu o înjurătură

02.08.2021
Carte: Elon Musk a vrut să fie șeful Apple, dar Tim Cook i-a răspuns cu o înjurătură
Colaj foto: Profimedia Images, Shutterstock

Elon Musk ar fi fost interesat să vândă compania Tesla gigantului Apple, potrivit unei cărți publicate recent, dar cu o condiție. Miliardarul ar fi dorit să devină șeful celei mai valoroase companii de tehnologie din lume.

În cartea „Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century”, publicată de Tim Higgins, un reporter la Wall Street Journal, este povestit presupusul incident care s-ar fi petrecut în 2016.

Cei doi oameni de afaceri ar fi discutat la telefon despre această posibilitat în perioada dificilă de dinainte de lansarea Tesla Model 3. În acea perioadă, compania auto a fost la un pas de faliment. Cook ar fi propus ca Apple să cumpere Tesla. Musk s-ar fi arătat interesat de tranzacție, dar cu o condiție: să devină CEO al Apple. Răspunsul lui Cook ar fi fost o înjurătură – „F– you” -, urmată de închiderea telefonului.

Citește și: Culori în care vor fi disponibile Tesla Cybertruck și Roadster, dezvăluite într-un joc?

Elon Musk a confirmat, totuși, o parte din informații

Musk și Cook au negat aceste informații. „A fost un moment când am cerut să mă întâlnesc cu Tim Cook pentru a discuta despre posibilitatea ca Apple să cumpere Tesla. Nu au fost însă propuse condiții pentru achiziție. [Cook] A refuzat întâlnirea”, a declarat Musk.

De cealaltă parte, Tim Cook a declarat într-un interviu recent că nu a „vorbit niciodată cu Elon”, dar că are „o mare admirație și respect” pentru Tesla. Compania care produce smartphone-ul iPhone a atras în ultimii ani mai mulți foști angajați ai companiei auto, fapt care l-a determinat pe Musk să o numească „cimitirul Tesla”.

Apple dezvoltă, în această perioadă, propriul proiect de automobil electric, despre care sunt cunoscute puține detalii.

Sursa: 9to5Mac

CITEȘTE ȘI:

Mașinile Tesla „vorbesc” acum limba română. Toate modelele primesc update gratuit

BMW dezvăluie două concepte pentru scutere electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult