Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice

15.06.2021
Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice
Foto: Shutterstock

Unele guverne se pregătesc din timp pentru momentul în care vehiculele electrice vor fi adoptate în număr foarte mare. Există, astfel, un stat care are mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice decât automobile (pur) electrice.

Din cele 1,7 milioane de vehicule înmatriculate în Virginia de Vest, doar 230 sunt modele electrice. Nu sunt luate în calcul modelele hybrid sau plug-in hybrid. Statul american are, însă, 243 de stații de încărcare pentru acestea, potrivit unui studiu realizat de firma Zutobi.

Virginia de Vest are o populație de aproape 1,8 milioane de locuitori.

Prin comparație, în California sunt înmatriculate 256.800 de mașini electrice, pentru care sunt disponibile aproximativ 22.000 de stații de încărcare.

În SUA există doar două state cu mai puține vehicule electrice decât Virginia de Vest, un stat cu tradiție în minerit. Acestea sunt Dakota de Nord și Wyoming, fiecare cu câte 170 de unități înmatriculate.

Deși are mai multe stații de încărcare decât automobile electrice înmatriculate, doar 12% din energia produsă în Virginia de Vest provine din surse regenerabile.

Sursa: Newsweek

CITEȘTE ȘI:

Anul în care se vor vinde mai multe mașini electrice decât vehicule cu motoare cu combustie

Michelin a lansat două anvelope pentru mașini electrice. De ce sunt necesare cauciucuri dedicate?

Când ar putea deveni mașinile electrice mai ieftin de produs decât cele pe combustie internă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult