Toyota Prius PHEV, lansată în Japonia. Are autonomie pe baterii surprinzătoare

08.03.2023
Toyota Prius PHEV, lansată în Japonia. Are autonomie pe baterii surprinzătoare

O nouă versiune de Toyota Prius, PHEV, a fost lansată în Japonia. Mașina se va numi Prius Prime în America de Nord și vine cu o autonomie pe baterii mai mare decât era așteptată.

Cu roți de 17”, Prius PHEV poate parcurge, cu bateriile încărcate complet, 105 km, conform standardului WLTC. Cu roți de 19”, autonomia este de 87 de km.

Pe unele piețe, mașina va fi vândută cu acoperiș solar. În condiții ideale, acesta poate furniza energie pentru aproximativ 1.250 de km pe an.

Citește și: Moment istoric: Primul automobil electric solar care a intrat în producția de serie

Panoul solar furnizează energie și pentru alte sisteme, precum aerul condiționat.

Prius PHEV include și un sistem care permite scoaterea unui prelungitor din mașină. Acesta împiedică intrarea apei prin geamul coborât. Sistemul este util mai ales atunci când proprietarii practică activități în aer liber.

Citește și: Automobile hybrid versus plug-in hybrid. Care este diferența?

Motorul termic și cel electric oferă o putere totală de 220 CP. Mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde.

Prețurile la noul Prius PHEV încep de la echivalentul a 32.000 de euro în Japonia.

Numărul mașinilor electrice echipate cu panouri solare este destul de mic. Unul dintre cele mai interesante proiecte, Sion, a fost anulat recent.

Sursa: Toyota

Foto: Toyota

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult