Un clip video din 1968 subliniază avantajele mașinilor electrice: fiabile, nepoluante, silențioase (VIDEO)

18.01.2022
Un clip video din 1968 subliniază avantajele mașinilor electrice: fiabile, nepoluante, silențioase (VIDEO)
Foto: MAAS Museum

În 1968 mașinile electrice erau o raritate, ceva exotic. Totuși, un posesor de astfel de automobil vorbește, într-un clip video, despre avantajele aduse de aceste vehicule.

Australianul Roy Doring și-a construit propria mașină electrică, pe care o încărca la fel ca pe cele de astăzi, printr-un cablu montat pe un zid. O conectezi și „se deconectează singură când bateriile s-au încărcat”, explica el.

Motorul din mașina care apare în înregistrare, un model Ford Perfect din 1959, avea 64 de ani și a fost modificat de inventator, un electrician auto. Potrivit lui, acesta are o singură parte care se mișcă, prin comparație cu motorul cu ardere internă cu care a venit mașina, care avea „circa 400” de astfel de componente. El a explicat că motorul electric necesită mentenanță doar „o dată la 15 ani”.

Mai mult, mașina lui Doring era mai ieftin de întreținut, nu făcea zgomot și nu polua mediul înconjurător, după cum sublinia el. El credea, încă de pe atunci, că oamenii vor fi nevoiți să folosească vehicule electrice în orașele congestionate, afectate de poluare.

Citește și: Accesoriu auto util la parcări, disponibil la Dedeman cu discount

Doring se confrunta și el cu o problemă pe care o au unii dintre utilizatorii de vehicule electrice de azi. Mașina lui avea autonomie redusă (de doar 65 de kilometri la o încărcare completă) comparativ cu modelele tradiționale. Totuși, bărbatul era ferm convins că tehnologia va ameliora această problemă.

Clipul a generat multe reacții și comentarii după ce a fost publicat recent pe Reddit.

Sursa: Reddit, MAAS Museum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult