Un gigant chinez a lansat un model rival pentru camionul electric Tesla Semi. Confort nemaiîntâlnit pentru șofer

10.11.2021
Un gigant chinez a lansat un model rival pentru camionul electric Tesla Semi. Confort nemaiîntâlnit pentru șofer

Compania chineză Geely a lansat, prin intermediul subsidiarei Farizon Auto, un camion electric care va concura direct cu modelul Tesla Semi.

Bazat pe un design modular, Homtruck promite să fie „unul dintre cele mai avansate și curate vehicule comerciale de pe șosele”. Producția și livrările ar urma să înceapă la începutul lui 2024.

Vehiculul va putea fi dotat, opțional, cu un range extender (spațiu suplimentar cu baterii), pachete de baterii interschimbabile sau motor hybrid pe bază de metanol.

Alte caracteristici tehnice importante – precum autonomia, viteza maximă, cuplul, puterea motoarelor sau capacitatea de transport – nu au fost dezvăluite deocamdată de către dezvoltatori. Geely spune că acest camion va include sisteme de siguranță avansată pentru pasageri și pietoni.

Vehiculul va folosi tehnologii big data pentru o eficiență mai bună și descoperirea celor mai bune rute. Mai mult, va dispune de conectivitate 5G și tehnologie de conducere autonomă.

Rivalul Tesla Semi va oferi un confort sporit pentru șofer

Pentru șofer, Homtruck va oferi un confort nemaiîntâlnit. Camionul va avea duș și toaletă, pat, frigider, aparat pentru preparat ceai, o mini-bucătărie și chiar și o mică mașină de spălat rufe.

Pentru a se asigura că șoferul este bine odihnit și concentrat, va fi disponibilă o cameră de înaltă rezoluție care îl va monitoriza permanent. Alte camere din jurul vehiculului îl vor informa pe conducătorul auto în legătură cu ceea ce se întâmplă afară, în timp ce camionul este parcat sau se află în mișcare.

În interiorul cabinei vor fi folosite, potrivit producătorului, materiale sustenabile, precum plastic reciclat și chiar bambus.

Homtruck va fi vândut în Europa, Coreea, Japonia și America de Nord.

Tesla Semi ar urma să debuteze pe piață la sfârșitul acestui an, potrivit șefului companiei Pepsi.

Sursa: Insideevs

Foto: Geely / Farizon Auto

CITEȘTE ȘI:

Ce autonomie și capacitate de transport va avea, până la urmă, Tesla Semi? Elon Musk a răspuns

Intrat în Cartea Recordurilor: Un camion electric a parcurs 1.100 km la o încărcare a bateriilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult