VIDEO: În sfârșit o înregistrare cu o mașină zburătoare care… zboară

04.11.2020
VIDEO: În sfârșit o înregistrare cu o mașină zburătoare care... zboară
Foto: captură din video

Există mai multe proiecte de acest fel, dar până acum niciun producător de mașină zburătoare nu a demonstrat că vehiculul său chiar este capabil să se desprindă de la sol și să se mențină timp îndelungat în aer.

Iată că o companie slovacă a efectuat primul test de zbor cu o mașină zburătoare, iar acesta a fost un succes.

Vehiculul ar urma să fie disponibil pe piață, dacă totul merge bine, anul viitor. AirCar a decolat de pe Aeroportul Piestany din Slovacia.

Mașina zburătoare poate atinge o altitudine maximă de 457 de metri și are o autonomie, în zbor, de până la 1.000 de km.

Klein-Vision, compania care produce AirCar, speră să obțină toate aprobările necesare pentru vehicul până anul viitor. Constructorul lucrează și la un model amfibiu, care poate merge prin apă, pe sol și zbura.

Foto: Klein-Vision

Clipul video cu AirCar în zbor a fost publicat la puțin timp după ce un alt producător de mașini zburătoare, PAL-V din Olanda, a obținut permisiunea de a-și testa vehiculul Liberty pe drumurile europene.

Primul stat din lume care le-a permis mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice a fost New Hampshire din SUA.

La sfârșitul anului 2018, banca americană Morgan Stanley estima că piața mașinilor zburătoare va avea, într-un scenariu optimist, o valoare de 2.900 de miliarde de dolari în 2038.

Sursa: UPI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult