VIDEO: Momentul când o Tesla Model 3 ignoră un „pieton” și îl calcă pe trecere

27.09.2020
VIDEO: Momentul când o Tesla Model 3 ignoră un „pieton” și îl calcă pe trecere
Foto: captură din video

Un clip video arată un automobil electric Tesla Model 3 care calcă un „pieton” în timpul unei demonstrații făcute în China.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui test în care era demonstrat, în fața reprezentanților media, sistemul de frânare automată al vehiculului. În loc să oprească atunci când un manechin a fost trecut prin fața sa, pe o trecere de pietoni, mașina l-a lovit în plin.


Totuși, Tesla Model 3 este unul dintre cele mai sigure vehicule electrice de pe piață. Modelul a primit punctaj maxim pentru protejarea pietonilor de la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) din SUA.

VIDEO: Iată ce a descoperit un șofer de Tesla Model 3 după 58.000 de km parcurși cu mașina

Un alt clip video, filmat din interior, arată mașina într-o situație similară. În acel caz, vehiculul detectează manechinul, dar nu oprește și îl lovește.

Nu doar Tesla a pățit-o. Sistemele de frânare automate nu funcționează mereu

Printr-un moment similar a trecut Volvo în 2015. Sistemul automat de frânare de pe un model nu a funcţionat în timpul unui eveniment şi a lovit două persoane în Republica Dominicană.

Totodată, o prezentare Nissan, în care a fost subliniată o caracteristică importantă a noului, pe atunci, model Rogue, s-a terminat dezastruos în 2017. Sistemul de frânare automată nu a funcţionat, iar SUV-ul a lovit-o pe femeia care juca rolul unui pieton.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult