VIDEO: Momentul când un automobil electric chinezesc își pierde pachetul de baterii pe stradă

06.07.2023
VIDEO: Momentul când un automobil electric chinezesc își pierde pachetul de baterii pe stradă

Există modele de mașini electrice la care pachetul de baterii este detașabil și poate fi schimbat cu unul încărcat complet în doar câteva minute. Momentul când un astfel de automobil își pierde această componentă a fost surprins pe o stradă din China.

Vehiculul este un Cao Cao 60, produs de Cao Cao Auto, o subsidiară a Geely. Grupul din China deține și mărci cunoscute din Vest, precum Polestar sau Volvo.

Cea mai cunoscută marcă auto „made in China” la care pachetele de baterii pot fi schimbate este Nio. Compania operează peste 1.500 de stații în care poate fi făcută operațiunea. Acestea au făcut până acum 22 de milioane de schimburi.

Cao Cao 60 nu este disponibilă pentru public, ci doar pentru servicii de ride-hailing. Potrivit presei chineze, șoferii acestor platforme pot achiziționa automobilele pentru echivalentul a 17.500 de dolari unitatea.

Citește și: Apar primele automobile electrice cu baterii Sodiu-Ion. De ce sunt speciale aceste modele

Incidentul s-a petrecut în Chengdu, provincia Sichuan. Geely a anunțat în trecut că la modelul Cao Cao 60 poate fi schimbat pachetul de baterii în mai puțin de 60 de secunde. La Nio, operațiunea durează aproximativ trei minute.

Sursa: Electrek

Foto: captură din video

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult